Verbind je met ons

Europese Commissie

Beheer van de buitengrenzen: Europees reisinformatie- en autorisatiesysteem op schema voor ingebruikname tegen eind 2022

DELEN:

gepubliceerd

on

De regels die het toekomstige Europese reisinformatie- en autorisatiesysteem (ETIAS) interoperabel maken met andere EU-informatiesystemen worden van kracht. Dit is een belangrijke stap op weg naar de inwerkingtreding van ETIAS tegen eind 2022. Zodra ETIAS van kracht is, zullen niet-EU-burgers die naar het Schengengebied reizen en zijn vrijgesteld van de visumplicht, zich moeten registreren en een autorisatie moeten verkrijgen voordat ze kunnen reizen . Het systeem zal reizigers vóór hun reis vergelijken met EU-informatiesystemen voor interne veiligheid, grenzen en migratie, waardoor mensen die mogelijk een risico voor de veiligheid of gezondheid kunnen vormen, van tevoren kunnen worden geïdentificeerd en de naleving van de migratieregels kan worden gewaarborgd.

The rules entering into force today detail how ETIAS will work with other EU information systems it will query when conducting checks, namely the Entry/Exit System, the Visa Information System, the Schengen Information System and a centralised system for the identification of Member States holding conviction information on non-EU nationals. The set-up of ETIAS forms part of the EU’s ongoing work to put in place a state-of-the-art external border management system and making sure that information systems work together in an intelligent and targeted way.

ETIAS zal niets veranderen aan welke niet-EU-landen visumplichtig zijn en zal ook geen nieuwe visumplicht introduceren voor onderdanen van landen die visumvrijgesteld zijn. Visumvrijgestelde niet-EU-onderdanen hebben slechts een paar minuten nodig om een ​​online aanvraag in te vullen, wat in een grote meerderheid van de gevallen (naar verwachting meer dan 95%) zal resulteren in automatische goedkeuring. Het proces zal eenvoudig, snel en betaalbaar zijn: de ETIAS-autorisatie kost € 7, wat een eenmalige vergoeding zal zijn, en zal drie jaar geldig zijn en voor meerdere inzendingen. Meer informatie over ETIAS is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending