Verbind je met ons

Digitale economie

Digitaal decennium 2030: Commissie vraagt ​​visie op toolbox om digitale EU-doelstellingen te halen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft een overleg en discussieforum om feedback te verzamelen over de Digitaal kompas. Het doel is om standpunten te verzamelen over het versnellen van de digitale transformatie, het bereiken van de digitale doelstellingen voor 2030, het zorgen voor gecoördineerde acties met de lidstaten, het identificeren van de beleidsopties om de doelstellingen te ondersteunen en het implementeren van meerlandenprojecten. Een Europa dat geschikt is voor het digitale tijdperk Executive Vice President Margrethe Vestager (foto) zei: "Vandaag vragen we de Europese burgers en bedrijven om hun mening te delen en ons te helpen bij het voorbereiden van het aanstaande Digital Compass-beleidsprogramma dat de digitale transitie zal begeleiden." Intern Marktcommissaris Thierry Breton voegde toe: “We hebben de visie van een digitaal krachtig Europa geschetst. We moeten nu de toolbox en het regelgevingskader van de EU upgraden om deze visie tegen 2030 te realiseren. In dit verband richten we ons tot burgers, innovators, kmo's, lidstaten en overheden, lokale, economische en sociale partners, evenals digitale belanghebbenden van onderzoek en het maatschappelijk middenveld om ons te helpen de tools te definiëren om onze collectieve digitale doelen te bereiken.”

De consultatie, open tot 3 augustus, samen met het discussieforum zullen cruciaal zijn voor de voorbereiding van het voorstel voor het beleidsprogramma Digitaal Kompas, dat de ambities van de EU zal vertalen in actie. De Commissie is onlangs ook een raadpleging gestart over de Principes van het digitale decennium, om meningen te verzamelen over de fundamentele waarden die in de digitale ruimte moeten worden gehandhaafd. U vindt meer informatie CDL Super Session..

advertentie

Verder lezen
advertentie

Digitale economie

Commissie stelt een pad naar het digitale decennium voor om de digitale transformatie van de EU tegen 2030 tot stand te brengen

gepubliceerd

on

Op 15 september heeft de Commissie een Pad naar het digitale decennium voorgesteld, een concreet plan om de digitale transformatie van onze samenleving en economie tegen 2030 te realiseren. Het voorgestelde pad naar het digitale decennium zal de digitale ambities van de EU voor 2030 tot een concreet leveringsmechanisme. Het zal een governancekader opzetten op basis van een jaarlijks samenwerkingsmechanisme met de lidstaten om de 2030 Digitale decenniumdoelen op het niveau van de Unie op het gebied van digitale vaardigheden, digitale infrastructuren, digitalisering van bedrijven en openbare diensten. Het is ook bedoeld om grootschalige digitale projecten te identificeren en uit te voeren waarbij de Commissie en de lidstaten betrokken zijn. De pandemie benadrukte de centrale rol die digitale technologie speelt bij het opbouwen van een duurzame en welvarende toekomst. De crisis heeft met name een kloof blootgelegd tussen bedrijven die digitaal geschikt zijn en bedrijven die nog geen digitale oplossingen hebben toegepast, en de kloof tussen goed verbonden stedelijke, landelijke en afgelegen gebieden. Digitalisering biedt veel nieuwe kansen op de Europese markt, waar in 500,000 meer dan 2020 vacatures voor cyberbeveiligings- en data-experts onvervuld bleven. In overeenstemming met de Europese waarden moet het pad naar het digitale decennium ons digitale leiderschap versterken en een mensgericht en duurzaam digitaal beleid bevorderen burgers en bedrijven in hun kracht te zetten. Meer informatie is beschikbaar in deze persbericht, Q & A als factsheet (Engels). De State of the Union-toespraak van president von der Leyen is ook beschikbaar online..

advertentie

Verder lezen

Digitale economie

Digitale euro: Commissie verwelkomt de lancering van het digitale euro-project door de ECB

gepubliceerd

on

De Commissie is ingenomen met het besluit van de Raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) om het digitale europroject te lanceren en de onderzoeksfase ervan te starten. In deze fase wordt gekeken naar verschillende ontwerpopties, gebruikersvereisten en hoe financiële intermediairs diensten kunnen verlenen die voortbouwen op een digitale euro. De digitale euro, een digitale vorm van centralebankgeld, zou consumenten en bedrijven meer keuze bieden in situaties waarin fysiek contant geld niet kan worden gebruikt. Het zou een goed geïntegreerde betalingssector ondersteunen om in te spelen op nieuwe betalingsbehoeften in Europa.

Rekening houdend met de digitalisering, snelle veranderingen in het betalingslandschap en de opkomst van crypto-activa, zou de digitale euro een aanvulling zijn op contant geld, dat algemeen beschikbaar en bruikbaar moet blijven. Het zou een aantal beleidsdoelstellingen ondersteunen die zijn uiteengezet in de bredere digitale financiën en strategieën voor retailbetalingen, waaronder de digitalisering van de Europese economie, de internationale rol van de euro vergroten en de open strategische autonomie van de EU ondersteunen. Op basis van de in januari gestarte technische samenwerking met de ECB, zal de Commissie gedurende de onderzoeksfase nauw blijven samenwerken met de ECB en de EU-instellingen bij het analyseren en testen van de verschillende ontwerpopties met het oog op beleidsdoelstellingen.

advertentie

Verder lezen

Digitale economie

Nieuwe digitale bron gelanceerd ter ondersteuning van innovatie op het gebied van gezondheidszorg, sociale zorg en industrie

gepubliceerd

on

Innovatie realiseren is een nieuwe hulpbron die is ontwikkeld door Life Sciences Hub Wales om degenen die werkzaam zijn in de industrie, de gezondheidszorg en de sociale zorg te informeren en te begeleiden. Het vat belangrijk onderzoek samen, biedt kritische inzichten en biedt nieuwe perspectieven van sectoroverschrijdende opinieleiders.

Deze nieuwe digitale bron geeft een overzicht van de schat aan kennis die beschikbaar is over innovatie in de gezondheids- en sociale zorg om degenen die het nodig hebben te voorzien van de meest relevante en belangrijke informatie. Life Sciences Hub Wales heeft nauw samengewerkt met bijdragen uit de gezondheidszorg, de industrie, de academische wereld en de sociale zorg.

Innovatie wordt door veel belanghebbenden gezien als essentieel voor het katalyseren van systeembrede veranderingen en het maken van een verschil voor patiënten en mensen. Uit een recent onderzoek in opdracht van Life Sciences Hub Wales voor Beaufort Research bleek dat 97% van de gezondheids- en sociale zorg innovatie als zeer belangrijk beschouwt, naast 91% van de industrie.

advertentie

Belemmeringen kunnen innovatie echter bemoeilijken, waaronder een gebrek aan gemeenschappelijke taal, middelen en sectoroverschrijdende betrokkenheid. Life Sciences Hub Wales heeft de Achieving Innovation-resource gecreëerd om deze uitdagingen aan te pakken, empirisch onderbouwde oplossingen en antwoorden te identificeren om het innovatie-ecosysteem te navigeren en onze gezondheids- en sociale zorgsystemen toekomstbestendig te maken.

De bron zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuw materiaal en wordt gelanceerd met een:

Cari-Anne Quinn, CEO van Life Sciences Hub Wales, zei: "Deze nieuwe hulpbron kan een sleutelrol spelen bij het helpen van belanghebbenden van alle achtergronden bij het navigeren door de ecosystemen voor gezondheidszorg en sociale zorg in Wales en daarbuiten. Innovators hebben de sleutel in handen tot grootschalige transformatie van gezondheid, zorg en welzijn in Wales en deze bron zal hen ondersteunen om dit te bereiken.”

advertentie

Minister van Volksgezondheid en Sociale Diensten, Eluned Morgan, zei: “Innovatie speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van onze gezondheids- en sociale zorgsectoren in Wales om nieuwe ideeën en technologieën te leveren in samenwerking met de industrie. Ik verwelkom de nieuwe bron 'Achieving Innovation' van Life Sciences Hub Wales als een belangrijk hulpmiddel voor innovators die werken aan het overwinnen van echte uitdagingen en het grijpen van spannende nieuwe kansen. Toen we Life Science Hub Wales oprichtten en financierden, stond innovatie centraal in het ethos - dit ethos heeft een sleutelrol gespeeld in ons herstel en onze reactie op de impact van COVID-19.”

Dr. Chris Subbe, Adviseur Acute, Respiratory and Critical Care Medicine bij Betsi Cadwaladr University Health Board en Senior Clinical Lecturer aan Bangor University, zei: “Ik vond het geweldig om bij te dragen aan de Achieving Innovation-bron door te onderzoeken hoe belangrijk het is om van innovatie een dagelijkse gewoonte te maken.

In deze tijd van uitzonderlijke druk op ons vermogen om kwaliteitszorg te bieden, moeten we manieren vinden om talent en ideeën te ontwikkelen, waar ze ook vandaan komen. Deze nieuwe bron moet multidisciplinaire innovators uit de industrie en de gezondheidszorg de nodige informatie, context en taal geven.”

Darren Hughes, directeur van de Welsh NHS Confederation, zei: “We verwelkomen de nieuwe Achieving Innovation-resource van Life Sciences Hub Wales, omdat we de impact van innovatie en servicetransformatie hebben gezien als reactie op de Covid-19-pandemie. De bron ondersteunt een dieper begrip van innovatie en vormt een aanvulling op ons rapport van meerdere instanties dat is opgesteld door de Swansea University, Het NHS Wales COVID-19 onderzoeksrapport over innovatie en transformatie, die is gebaseerd op een uitgebreide wetenschappelijke basis van personeelservaringen uit heel NHS Wales, onderzoekend waarom en hoe ze hebben geïnnoveerd en kijken naar praktische aanbevelingen om deze agenda te bevorderen.

"Terwijl we aan herstel beginnen, is het absoluut noodzakelijk dat we kansen benutten om de dienstverlening, efficiëntie, patiëntresultaten en het welzijn van het personeel te verbeteren en een cultuur van leren en het delen van beste praktijken over de grenzen van de organisatie heen aan te moedigen."

De bron komt op een opwindend moment voor innovatie in Wales, met de lancering van de Intensive Learning Academies eerder in 2021. Deze toonaangevende academies, de eerste in hun soort ter wereld, leveren op innovatie gerichte cursussen, onderzoek en advies op maat diensten, waarbij Life Sciences Hub Wales relevante partners ondersteunt.

Als u de bron voor het bereiken van innovatie wilt verkennen, Klik hier

Over Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales wil van Wales de plaats bij uitstek maken voor innovatie op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. We helpen innovatie te bevorderen en een zinvolle samenwerking tot stand te brengen tussen industrie, gezondheidszorg, sociale zorg, overheid en onderzoeksorganisaties.

We willen helpen om zowel de gezondheid als het economisch welzijn van de natie te transformeren:

  • Het versnellen van de ontwikkeling en acceptatie van innovatieve oplossingen die de gezondheids- en sociale zorgbehoeften van Wales ondersteunen, en;
  • samenwerken met de industrie om economische verbetering in de life sciences-sector te bevorderen en de bedrijfsgroei en banen in Wales te stimuleren.

We doen dit door nauw samen te werken met collega's op het gebied van gezondheidszorg en sociale zorg om inzicht te krijgen in de uitdagingen en druk waarmee een organisatie kan worden geconfronteerd. Eenmaal geïdentificeerd, werken we vervolgens samen met de industrie om de ontwikkeling van innovatieve oplossingen te helpen zoeken en ondersteunen om deze uitdagingen flexibel aan te pakken.

Ons team biedt advies op maat, bewegwijzering en ondersteuning om alle innovatietrajecten te versnellen, of het nu gaat om het ondersteunen van een clinicus met een briljant idee of een multinationale life sciences-organisatie.

Life Sciences Hub Wales helpt systeembrede verandering te katalyseren door een sectoroverschrijdend innovatie-ecosysteem bijeen te roepen en te orkestreren. Deze verbindingen stellen ons in staat om waardevolle netwerk- en matchmaking-mogelijkheden te creëren.

Om meer te weten te komen, klik hier.

Over de bron voor het bereiken van innovatie

De bron wordt gestart met:

  • Acht inzichten voor het bereiken van innovatie- artikel waarin de belangrijkste inzichten en thema's uit de hele bron worden verzameld.
  • directory een samenvatting van de ondersteuning en organisaties die beschikbaar zijn in Wales.
  • A verhalende recensie van innovatiebewijs en literatuur.
  • A beleidsevaluatie van de benadering van innovatie door de Welshe regering.
  • Blogs geschreven door leiders uit de hele gezondheidszorg, de industrie en de sociale zorg die zich richten op innovatie.
  • Podcasts waar opinieleiders de uitdagingen en kansen van innovatie bespreken.

Onderzoeksreferentie:

"Uit een recent onderzoek in opdracht van Life Sciences Hub Wales voor Beaufort Research bleek dat 97% van de gezondheids- en sociale zorg innovatie als zeer belangrijk beschouwt, naast 91% van de industrie.”

Beaufort Research kreeg de opdracht van Life Sciences Hub Wales om begin 2021 een anoniem onderzoek uit te voeren naar de perceptie van de sectoroverschrijdende stakeholders rond de organisatie en de bredere life sciences-sector. Dit werd gedaan om de toekomstige strategische richting van Life Sciences Hub Wales te helpen bepalen.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending