Verbind je met ons

EU-toppen

President Von der Leyen neemt deel aan de bijeenkomst van 30 leiders tussen de EU en India

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Morgen, zaterdag 8 mei, zal de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, samen met de voorzitter van de Europese Raad, de 27 staatshoofden en regeringsleiders van de EU en de premier van India Narendra Modi, voor een EU-India leidersbijeenkomst via videoconferentie, georganiseerd door de premier van Portugal, António Costa. Hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Josep Borrell zal ook deelnemen. Het voor het eerst samenbrengen van alle leden van de Europese Raad en premier Modi toont de kracht van het strategisch partnerschap EU-India en de wederzijdse bereidheid om onze betrekkingen te bevorderen. De bijeenkomst vindt plaats in de context van een dramatische coronavirussituatie in India, waarop de Europese Unie met volledige en snelle solidariteit heeft gereageerd. Via het EU-mechanisme voor civiele bescherming heeft de Commissie de levering door 16 lidstaten van zuurstof, ventilatoren, medicijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen gecoördineerd en medegefinancierd in een van de grootste reacties ooit van het mechanisme.

De waarde hiervan wordt geschat op ruim € 100 miljoen. De Europese Commissie heeft ook een financiële bijdrage van 2.2 miljoen euro geleverd aan de Wereldgezondheidsorganisatie om de capaciteit op het gebied van testen en patiëntenzorg in India te vergroten. De leidersbijeenkomst zal een gelegenheid bieden om de voortdurende solidariteit en bereidheid van de EU om India in deze moeilijke tijd te steunen, uit te dragen. Van de leiders wordt ook verwacht dat zij stappen ondernemen om de handels- en investeringsbetrekkingen tussen de EU en India te versterken, een partnerschap op het gebied van connectiviteit overeen te komen en de strijd tegen klimaatverandering, technologische samenwerking en uitdagingen op het gebied van buitenlands en veiligheidsbeleid te bespreken. President von der Leyen, president Michel en premier Costa zullen een gezamenlijke persconferentie houden na afloop van de vergadering, voorzien om 16h CET (15h lokaal), die zal worden gestreamd live op EbS. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website .

advertentie

EU-toppen

EU-VS lanceren Trade and Technology Council om op waarden gebaseerde wereldwijde digitale transformatie te leiden

gepubliceerd

on

Na de lancering van de Raad voor Handel en Technologie (TTC) tijdens de EU-VS-top in juni door Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Amerikaanse president Joe Biden, maakten de EU en de VS op 9 september de details bekend voor hun eerste bijeenkomst op 29 september 2021 in Pittsburgh, Pennsylvania. Het zal worden voorgezeten door de uitvoerend vicevoorzitters van de Europese Commissie Margrethe Vestager en Valdis Dombrovskis, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, minister van Handel Gina Raimondo en handelsvertegenwoordiger Katherine Tai.

De covoorzitters van TTC verklaarden: “Deze eerste bijeenkomst van de EU-VS Trade and Technology Council (TTC) markeert onze gezamenlijke inzet voor de uitbreiding en verdieping van trans-Atlantische handel en investeringen en voor het actualiseren van de regels voor de economie van de 21e eeuw. Voortbouwend op onze gedeelde democratische waarden en 's werelds grootste economische relatie, hebben we sinds de Top hard gewerkt om de gebieden te identificeren waar we concrete stappen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat het handels- en technologiebeleid resultaten oplevert voor onze mensen. In samenwerking met de TTC zetten zowel de EU als de VS zich in en kijken uit naar een robuuste en voortdurende betrokkenheid bij een breed scala aan belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de resultaten van deze samenwerking een brede groei in beide economieën ondersteunen en in overeenstemming zijn met onze gedeelde waarden .”

De tien werkgroepen van de TTC zullen een uiteenlopende reeks uitdagingen aanpakken, waaronder samenwerking op het gebied van technologiestandaarden, wereldwijde handelsuitdagingen en beveiliging van de toeleveringsketen, klimaat en groene technologie, ICT-beveiliging en concurrentievermogen, gegevensbeheer en technologieplatforms, misbruik van technologie die de veiligheid bedreigt en mensenrechten, exportcontroles, screening van investeringen en toegang tot en gebruik van digitale technologieën door kleine en middelgrote ondernemingen. De volledige verklaring is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie

Verder lezen

China

Concurrentie: EU, VS en de Volksrepubliek China namen deel aan de vijfde wereldwijde maritieme regelgevende top

gepubliceerd

on

Op 7 september namen hoge regeringsfunctionarissen van de EU, de VS en de Volksrepubliek China deel aan de vijfde wereldwijde maritieme regelgevende top. Onder de deelnemers waren vertegenwoordigers van de mededingingsautoriteiten en maritieme autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de regulering van de internationale lijnvaart in 's werelds grootste lijnvaartroutes.

De top ging over sectorale ontwikkelingen sinds het begin van de coronaviruspandemie, waaronder de uitdagingen waarmee de internationale containervervoerssector wordt geconfronteerd en bredere kwesties van maritieme toeleveringsketens. De deelnemers waren het erover eens dat de pandemie exploitanten in rederijen, havens en logistieke diensten voor uitzonderlijke uitdagingen stelde, zowel op routes van en naar de EU als in andere delen van de wereld.

Ze wisselden van gedachten over de respectieve acties die door hun rechtsgebieden werden ondernomen, evenals over toekomstperspectieven en perspectieven, met inbegrip van mogelijke acties om de weerbaarheid van de sector te vergroten. De top vindt om de twee jaar plaats en is een forum om de samenwerking tussen de drie autoriteiten te bevorderen. De volgende top vindt plaats in 2023 in China.

advertentie

Verder lezen

EU-toppen

Communiqué van G2021-leiders 7: onze gedeelde agenda voor wereldwijde actie om beter terug te bouwen

gepubliceerd

on

Aan het einde van de laatste G7-bijeenkomst (11-13 juni) slaagden de G7-leiders erin overeenstemming te bereiken over een gezamenlijk communiqué - in vergelijking met de laatste G7 toen Trump instemde en het communiqué vervolgens verwierp, kan dit al worden genoteerd als vooruitgang. Er was brede overeenstemming over de noodzaak om de inspanningen te bundelen om te helpen bij de wereldwijde reactie op de pandemie. Andere kwesties die aan bod kwamen, waren gemeenschappelijke idealen van het bevorderen van een open samenleving en democratie, gemeenschappelijke verbintenissen tot multilateralisme en het bevorderen van welvaart terwijl de wereld herstelt van de pandemie.

De belangrijkste punten.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending