Verbind je met ons

EU

Triljoen euro BBP-kans als Europa digitalisering omarmt, onthult het rapport

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Een nieuw rapport, Digitalisering: een kans voor Europa, laat zien hoe de toegenomen digitalisering van de Europese diensten en waardeketens in de komende zes jaar het bbp per hoofd van de bevolking van de Europese Unie met 7.2% zou kunnen doen stijgen - gelijk aan een stijging van 1 biljoen euro van het totale bbp. Het rapport, opgesteld in opdracht van Vodafone en uitgevoerd door Deloitte, kijkt naar de vijf belangrijkste maatregelen - connectiviteit, menselijk kapitaal, gebruik van internetdiensten, integratie van digitale technologie en digitale openbare diensten - die worden gemeten door de Europese Commissie Index digitale economie en maatschappij (DESI), en laat zien dat zelfs bescheiden verbeteringen een grote impact kunnen hebben.

Gegevens gebruiken1 uit alle 27 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk in de periode 2014-2019, onthult het rapport dat een stijging van 10% van de totale DESI-score voor een lidstaat gepaard gaat met een 0.65% hoger bbp per hoofd van de bevolking, ervan uitgaande dat andere sleutelfactoren constant blijven, zoals als arbeid, kapitaal, overheidsconsumptie en investeringen in de economie. Als de digitale toewijzing uit het herstelpakket van de EU, met name de Recovery and Resilience Facility (RRF), echter zou worden geconcentreerd op gebieden waar alle lidstaten tegen 90 (het einde van de EU-begrotingscyclus) een DESI-score van 2027 zouden kunnen halen, Het bbp in de EU zou met maar liefst 7.2% kunnen stijgen.

Landen met een lager bbp per hoofd van de bevolking in 2019 zijn de grootste begunstigden: als Griekenland zijn score zou verhogen van 31 in 2019 tot 90 in 2027, zou dit het bbp per hoofd van de bevolking met 18.7% bbp en de productiviteit op lange termijn met 17.9% doen toenemen . In feite zouden een aantal belangrijke lidstaten, waaronder Italië, Roemenië, Hongarije, Portugal en Tsjechië, het bbp allemaal met meer dan 10% zien stijgen.

advertentie

Joakim Reiter, directeur van de Vodafone Group External Affairs Group, zei: “Digitale technologie is het afgelopen jaar voor velen een levensader geweest en dit rapport toont concreet aan hoe verdere digitalisering echt essentieel is om onze economieën en samenlevingen na de pandemie te herstellen. Maar het legt de beleidsmakers een duidelijke taak op om er nu voor te zorgen dat de middelen die zijn toegewezen door het herstelinstrument van de volgende generatie van de EU verstandig worden gebruikt, zodat we deze aanzienlijke voordelen voor alle burgers kunnen ontsluiten.

“Deze crisis heeft de grenzen verlegd van wat we allemaal dachten dat mogelijk was. Dit is het moment om de moed te hebben en een duidelijke, hoge lat te leggen voor de manier waarop we onze samenlevingen opnieuw opbouwen en om de digitale technologie volledig te benutten. DESI - en de oproep voor "90 bij 27" - biedt zo'n robuust en ambitieus kader om de concrete voordelen van digitalisering te stimuleren en zou een integraal onderdeel moeten zijn van het meten van het succes van de EU-wederopbouwfaciliteit en de ambities van het digitale decennium van Europa in het algemeen. "

Digitalisering kan economische en maatschappelijke veerkracht mogelijk maken, niet alleen als het gaat om connectiviteit en nieuwe technologieën, maar ook door de digitale vaardigheden van burgers en de prestaties van openbare diensten te stimuleren. Eerdere studies hebben al in grote lijnen positieve verbanden gelegd tussen digitalisering en economische indicatoren.

advertentie

Dit nieuwe rapport gaat nog een stap verder en bouwt voort een eerder Vodafone-rapport, ook geproduceerd door Deloitte, dat ook kijkt naar de bredere voordelen van digitalisering, waaronder:

  • economisch: Een toename van het BBP per hoofd van de bevolking tussen 0.6% en 18.7%, afhankelijk van het land; waarbij de EU een algemene stijging van het bbp per hoofd van de bevolking met 7.2% ziet in 2027;
  • Milieu: hoe meer we digitale technologieën gebruiken, hoe groter de milieuvoordelen, van de vermindering van het papiergebruik tot efficiëntere steden en minder gebruik van fossiele brandstoffen - bijvoorbeeld Vodafone's Internet of Things (IoT) -technologie in voertuigen kan het brandstofverbruik met 30% verminderen, waardoor naar schatting 4.8 miljoen ton CO2 wordt bespaarde afgelopen jaar;
  • Kwaliteit van het leven: innovaties in eHealth kunnen ons persoonlijk welzijn verbeteren en slimme stadstechnologieën ondersteunen onze gezondheid met lagere emissies en sterfte e-gezondheidsoplossingen in de hele EU uit maar liefst 165,000 doden per jaar kunnen voorkomen, en;
  • Inclusiviteit: het digitale ecosysteem biedt kansen voor meer leden van de samenleving. Terwijl we investeren in digitale vaardigheden en tools, kunnen we de voordelen van digitalisering eerlijker delen - bijvoorbeeld voor elke 1,000 nieuwe breedbandgebruikers in plattelandsgebieden worden 80 nieuwe banen gecreëerd.

Sam Blackie, partner en hoofd van EMEA Economic Advisory, Deloitte, zei: “De acceptatie van nieuwe technologieën en digitale platforms in de hele EU zal een sterke basis leggen voor economische groei, nieuwe kansen creëren voor producten en diensten en de productiviteit en efficiëntie verhogen. Economieën met een laag niveau van digitale acceptatie zullen aanzienlijk profiteren van digitalisering, wat verdere samenwerking en innovatie in heel Europa zal aanmoedigen. "

Naast de opdracht voor dit rapport, heeft Vodafone een aantal initiatieven, zowel op EU- als lidstaatniveau, die het streven naar digitalisering en het streven naar 90 voor 27 zullen ondersteunen. Bezoek www.vodafone.com/EuropeConnected voor meer details.

Selecteer het bbp en de productiviteit van de lidstaten als ze tegen 90 2027 bereiken op de DESI:


NLIEESDECZPTHUITROGR
DESI-score voor 201963.65853.651.247.34742.341.636.535.1
% stijging van het BBP als het land 90 bereikt met DESI0.590.984.387.8110.0610.1611.4311.6516.4818.70
% stijging van de productiviteit als het land 90 bereikt op DESI4.706.307.708.6010.3010.5012.9013.3016.7017.90

Het rapport maakt gebruik van gegevens uit 27 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk in de periode 2014-2019 om econometrische analyses te ontwikkelen van de economische effecten van digitalisering, zoals gemeten door de DESI, op het bbp per hoofd van de bevolking en op de productiviteit op lange termijn. Dit bouwt voort op benaderingen die in eerdere literatuur zijn gebruikt om de impact van technologie en digitale infrastructuur op economische indicatoren te bestuderen. Raadpleeg de technische bijlage van het rapport voor meer informatie over de methodologie CDL Super Session..

Over de DESI

Het Index van digitale economie en samenleving (DESI) is opgericht door de EU om de algehele digitale prestaties van Europa te volgen en de voortgang van EU-landen met betrekking tot hun digitale concurrentievermogen te volgen. Het meet vijf belangrijke aspecten van digitalisering: connectiviteit, menselijk kapitaal (digitale vaardigheden), gebruik van internetdiensten, integratie van digitale technologie (gericht op bedrijven) en digitale overheidsdiensten. EU- en landenscores zijn uit 100. DESI-rapporten over de voortgang van de digitalisering in de EU worden jaarlijks gepubliceerd.

Over Vodafone

Vodafone is een toonaangevend telecommunicatiebedrijf in Europa en Afrika. Ons doel is “verbinden voor een betere toekomst” en onze expertise en schaalgrootte geven ons een unieke kans om positieve verandering voor de samenleving te stimuleren. Onze netwerken houden familie, vrienden, bedrijven en overheden verbonden en - zoals COVID-19 duidelijk heeft aangetoond - spelen we een cruciale rol bij het draaiende houden van economieën en het functioneren van kritieke sectoren zoals onderwijs en gezondheidszorg.  

Vodafone is de grootste mobiele en vaste netwerkoperator in Europa en een toonaangevende wereldwijde aanbieder van IoT-connectiviteit. Met ons M-Pesa-technologieplatform in Afrika kunnen meer dan 45 miljoen mensen profiteren van toegang tot mobiele betalingen en financiële diensten. We exploiteren mobiele en vaste netwerken in 21 landen en werken samen met mobiele netwerken in 48 andere. Op 31 december 2020 hadden we meer dan 300 miljoen mobiele klanten, meer dan 27 miljoen vaste breedbandklanten, meer dan 22 miljoen tv-klanten en hebben we meer dan 118 miljoen IoT-apparaten aangesloten. 

We ondersteunen diversiteit en inclusie via ons zwangerschaps- en ouderschapsverlofbeleid, waarbij we vrouwen mondiger maken door connectiviteit en de toegang tot onderwijs en digitale vaardigheden voor vrouwen, meisjes en de samenleving als geheel verbeteren. We respecteren alle individuen, ongeacht ras, etniciteit, handicap, leeftijd, seksuele geaardheid, genderidentiteit, overtuiging, cultuur of religie.

Vodafone onderneemt ook belangrijke stappen om onze impact op onze planeet te verminderen door onze uitstoot van broeikasgassen tegen 50 met 2025% te verminderen en tegen 2040 netto nul te worden, tegen 100 2025% van onze elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te kopen en tegen 100 te hergebruiken, door te verkopen of te recyclen XNUMX % van onze overtollige netwerkapparatuur.

Voor meer informatie, klik dan hier, Volg ons op Twitter of contact met ons op LinkedIn.

Over Deloitte

In dit persbericht zijn verwijzingen naar "Deloitte" verwijzingen naar een of meer van Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("DTTL"), een Britse besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en haar netwerk van aangesloten firma's, die elk een juridisch afzonderlijke en onafhankelijke entiteit zijn .

Alstublieft Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van de juridische structuur van DTTL en zijn lidfirma's.

1 Gegevensbronnen zijn onder meer de Wereldbank, Eurostat en de Europese Commissie.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending