Verbind je met ons

rampen

De EU staat klaar om lidstaten te helpen die lijden onder #ExtremeWeatherConditions

DELEN:

gepubliceerd

on

Verschillende Europese landen hebben onlangs te maken gehad met verslechterende weersomstandigheden, met als gevolg een tragisch verlies aan levens. Deze maand is de Het Copernicus-kaartsysteem van de Europese Commissie heeft op verzoek satellietkaarten van getroffen landen geproduceerd om de nationale autoriteiten voor civiele bescherming in heel Europa te helpen. Dit omvat het in kaart brengen van overstromingen in Italië, Frankrijk, Spanje en bosbranden in Griekenland. “De EU staat klaar om alle hulp te bieden die nodig is aan onze lidstaten. Ons Coördinatiecentrum voor noodhulp in Brussel houdt de weersomstandigheden in heel Europa nauwlettend in de gaten. We staan ​​24/7 in contact met de nationale autoriteiten en staan ​​klaar om hulp te bieden via het EU-mechanisme voor civiele bescherming of ons Copernicus-satellietsysteem”, aldus Christos Stylianides, commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing. Foto's van de Alarmcentrale zijn beschikbaar, evenals een video van de EU Copernicus programma en een factsheet (Engels) over het noodcentrum van de EU.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending