Verbind je met ons

Europees burgerinitiatief

Europees burgerinitiatief: Commissie besluit initiatief voor behoud en ontwikkeling van Oekraïense cultuur en erfgoed te registreren

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft besloten een Europees burgerinitiatief (EBI) met de titel 'Behoud en ontwikkeling van de Oekraïense cultuur, onderwijs, taal en tradities in EU-staten' te registreren.

De organisatoren van het initiatief dringen er bij de Commissie op aan haar acties ter ondersteuning op te voeren de integratie van Oekraïense vluchtelingen in de EU. Ook roepen ze de Commissie op om nieuwe wetgeving voor te stellen om de Oekraïense cultuur, taal, tradities en erfgoed te behouden, en om een ​​pan-Europese structuur van integratiecentra op te zetten.

Het besluit tot registratie is van juridische aard en loopt niet vooruit op de definitieve juridische en politieke conclusies van de Commissie over dit initiatief en de eventuele maatregelen die zij zal nemen indien het initiatief de nodige steun krijgt.

De Commissie acht dit Europees burgerinitiatief wettelijk ontvankelijk, maar heeft de inhoud van het voorstel in dit stadium nog niet geanalyseerd.

Na de registratie van vandaag hebben de organisatoren zes maanden de tijd om de collectie handtekeningen te openen. Als een Europees burgerinitiatief binnen een jaar een miljoen steunbetuigingen krijgt van minstens zeven verschillende lidstaten, moet de Commissie reageren. De Commissie zal moeten beslissen of zij actie zal ondernemen naar aanleiding van het verzoek of niet, en zal haar redenering moeten toelichten.

Hierin staat meer informatie online persbericht.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending