Verbind je met ons

Toegang tot stadsprijs

Europese Commissie maakt finalisten bekend van de Access City Award 2024

DELEN:

gepubliceerd

on

Łódź (Polen), Saint-Quentin (Frankrijk), San Cristóbal de la Laguna (Spanje), South Dublin County (Ierland) en Tübingen (Duitsland) zijn gekozen als finalisten voor de Toegangsprijs Stad 2024. Deze steden hebben de beste praktijken gedemonstreerd en hun inzet benadrukt om de toegankelijkheid van het stadsleven voor iedereen te garanderen, vooral voor personen met een handicap en oudere burgers. In de praktijk gaat het daarbij zowel om gebouwen, openbaar vervoer, voorzieningen en diensten als om informatie- en communicatietechnologieën.

Waarden en transparantie Vicevoorzitter Věra Jourová (afgebeeld) zei: “Toegankelijkheid is een essentiële stap op weg naar gelijkheid en zorgt ervoor dat iedereen kan profiteren van hetzelfde niveau van vrijheid en autonomie. De finalisten van de Access City Award zetten zich in voor het wegnemen van barrières en het bevorderen van inclusiviteit. Ik roep andere steden op om het stadsleven in Europa toegankelijker te maken voor alle burgers.”

Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli zei: “Steden in de hele EU intensiveren hun inzet om barrières te slechten en volledige toegankelijkheid voor iedereen te garanderen. Terwijl steden hun digitale en groene transities opvoeren, hebben ze een unieke kans om ervoor te zorgen dat hun transformaties inclusief en toegankelijk zijn. De Access City Award beloont steden die uitblinken in het maken van toegankelijkheid tot een hoeksteen van duurzaam leven en bevat dit jaar een speciale vermelding voor steden wier werk op het gebied van toegankelijkheid aansluit bij de waarden van het Nieuwe Europese Bauhaus.”

Van de 32 steden die zich dit jaar hebben aangemeld voor de prijs, zijn 21 kandidaten voorgeselecteerd door nationale experts. De vijf finalisten werden vervolgens door een EU-jury op de shortlist geplaatst. De winnaars van de Access City Award 2024 worden op 1 december 2023 bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking tijdens de Conferentie Europese Dag van Personen met een Handicap, gezamenlijk georganiseerd door de Europese Commissie met de European Disability Forum. De ceremonie wordt live uitgezonden hier, begint om 9.30 uur, en zal internationale gebareninterpretatie, audiobeschrijving en Engelse ondertiteling bevatten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending