Verbind je met ons

Politiek

'We staan ​​achter Oekraïne', Europees Parlement werkt toe naar kandidatuur Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

Oekraïense vlaggen waren vandaag te zien in het hele Europees Parlement toen het Parlement een plenaire vergadering hield in spoedeisende gevallen. Ze namen een resolutie aan die strenge sancties tegen Rusland omvatte voor zijn invasie van Oekraïne en een toezegging om te werken aan de aanvaarding van Oekraïne als kandidaat-lidstaat voor de Europese Unie. 

"We erkennen het Europese perspectief van Oekraïne", zei voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola. "Zoals onze resolutie duidelijk stelt, verwelkomen we, mijnheer de president [Zelenskyy], de aanvraag van Oekraïne voor de status van kandidaat-lidstaat en we zullen naar dat doel toe werken."

Tijdens het debat benadrukten leden van het Europees Parlement van verschillende partijen de voortdurende strijd van Oekraïners tijdens de Russische invasie en dat Oekraïne een deel van Europa is. Ze debatteerden ook over de sancties tegen Rusland, hoe betrokken het moet zijn bij de internationale gemeenschap en of Wit-Rusland bij de strenge sancties moet worden betrokken.

Deel dit artikel:

Trending