Verbind je met ons

Asielbeleid

Asielagentschap van de Europese Unie begint te werken

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op 19 januari het Asielagentschap van de Europese Unie (EUAA) opgericht. Hoewel in juni vorig jaar overeenstemming was bereikt over de overgang naar een nieuw kantoor, begon het programma officieel op woensdag. 

"De EUAA is een uniek agentschap, met de instrumenten en het vermogen om de lidstaten en de Unie zelf te ondersteunen bij het tastbaar verbeteren van de toepassing van 's werelds enige multinationale asielstelsel", zei Nina Gregory, uitvoerend directeur van de EUAA. 

Het nieuwe agentschap wil de praktijken van het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) verbeteren om de EU-landen op dit gebied beter te ondersteunen. De Europese Commissie heeft al 172 miljoen euro toegezegd voor een begroting voor 2022. 

Het agentschap begint het jaar met activiteiten in acht EU-landen. Deze operaties verbeteren de procedures van het EASO door een snellere inzet van personeel in kritieke gebieden mogelijk te maken en door meer nadruk te leggen op de bescherming van de mensenrechten voor vluchtelingen. De EUAA heeft ook een grotere capaciteit om met niet-EU-landen samen te werken om internationale samenwerking in tijden van crisis te ondersteunen. 

Het logo voor het nieuwe bureau. Het logo symboliseert de bescherming die Europa biedt door de manier waarop het grotere blauwe gedeelte over het gele vierkantje buigt (EUAA Website).

Deel dit artikel:

Trending