Verbind je met ons

Politiek

ONE reageert op de G7-top in Cornwall

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Vandaag komt er een einde aan de G7-top in Carbis Bay. Hoewel de top een groot potentieel had, werd dit niet gerealiseerd, waardoor het vermogen van de wereld om de pandemie te bestrijden in gevaar kwam.

Edwin Ikhuoria, uitvoerend directeur voor Afrika bij de ONE-campagne, zei: “Leiders kwamen op deze top aan met een wereldwijde crisis om ons heen. Hoewel er enige vooruitgang is geboekt, is de harde waarheid dat ze Cornwall hebben verlaten omdat ze niet de echte actie hebben ondernomen die nodig is om de pandemie te beëindigen en het wereldwijde herstel op gang te brengen. Tijdens de top hebben we krachtige woorden gehoord van de leiders, maar zonder de nieuwe investering om hun ambities waar te maken. 

“Cruciaal is dat het falen om levensreddende vaccins zo snel mogelijk op de hele planeet te krijgen, betekent dat dit niet het historische moment was waar mensen over de hele wereld op hoopten en ons weinig dichter bij het beëindigen van de pandemie brengt. Het resultaat is dat miljarden mensen, vooral degenen die in de meest kwetsbare landen wonen, gevaarlijk worden blootgesteld en nog steeds wachten op een echt plan om de wereld uit deze crisis te leiden.”

advertentie

Emily Wigens, EU-directeur bij de ONE-campagne, vervolgde: “De wereld neigt naar een gevaarlijke divergentie. Lage-inkomenslanden hebben slechts 0.4% van hun bevolking ingeënt en Afrika staart naar een derde golf, terwijl rijke landen haasten naar kudde-immuniteit. Hoe langer het duurt voordat we wereldwijd toegang hebben tot vaccins, hoe meer de wereldeconomie zal lijden en hoe meer risico we lopen op het verschijnen van nieuwe varianten die de vooruitgang tot nu toe ondermijnen.

Uit onze berekeningen blijkt dat Team Europa dit jaar 690 miljoen doses zou kunnen delen en toch alle burgers, inclusief kinderen, zou kunnen vaccineren. De EU moet optreden voordat het te laat is. 100 miljoen doses tegen het einde van het jaar komt lang niet in de buurt van de schaal en snelheid waarmee we rijke landen nodig hebben om op dit punt in de crisis te bewegen. We verwachten dat leiders achter de oproep van president Macron staan ​​om Europa minstens zo ambitieus te maken als de VS als het gaat om het delen van doses.”

ONE is een wereldwijde beweging die campagne voert om tegen 2030 een einde te maken aan extreme armoede en vermijdbare ziekten, zodat iedereen, overal een waardig en kansrijk leven kan leiden.

advertentie

Europese Commissie

EU op UNGA76: afronden

gepubliceerd

on

De EU heeft een week van intense discussies afgesloten met leiders van over de hele wereld over hoe ze samen de meest urgente uitdagingen van onze tijd kunnen aanpakken: de bestrijding van de pandemie van het coronavirus en het herstel ervan, de bestrijding van klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en de erosie van mensenrechten. Op 23 september heeft hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Josep Borrell (foto) heeft namens de EU een verklaring afgelegd tijdens de ministeriële conferentie over artikel XIV van het Alomvattend Kernstopverdrag (CTBT). Bekijk de verklaring CDL Super Session..

Hij hield ook een videoboodschap tijdens de bijeenkomst van de Alliantie voor Multilateralisme. Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič hield openingstoespraak tijdens het evenement op hoog niveau over 'Bescherming van kinderen, onzichtbare slachtoffers van gewapende conflicten en COVID-19', georganiseerd door de EU en België. Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius nam deel aan een evenement op hoog niveau over regionale perspectieven op de circulaire economie. Eveneens op 23 september presenteerden Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Green Deal en energiecommissaris Kadri Simson drie energiepacten tijdens de VN-dialoog op hoog niveau over energie in New York, in samenwerking met het Internationaal Energieagentschap en het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie. Je kunt er meer over lezen CDL Super Session.. Executive Vice President Frans Timmermans zal de EU vertegenwoordigen op de virtuele UN Food Systems Summit. Zijn toespraak zal beschikbaar zijn CDL Super Session..

Hij nam ook deel aan de leiderschapsdialoog "Accelerating action to reach universal energy access and net zero emission" als onderdeel van de VN-dialoog op hoog niveau over energie. Tot slot, op dinsdag 28 september, zal commissaris voor Internationale Partnerschappen, Jutta Urpilainen, deelnemen aan de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders over banen en sociale bescherming voor de uitroeiing van armoede, georganiseerd door de secretaris-generaal van de VN en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Alle berichtgeving in de pers en audiovisueel materiaal van de afgelopen week is beschikbaar op EDEOEuropa als Consilium.

advertentie

Verder lezen

Europese Commissie

Commissie en Europa Nostra maken Europa's beste erfgoedprijswinnaars 2021 bekend

gepubliceerd

on

De winnaars van de Europese erfgoedprijzen / Europa Nostra-prijzen, Europa's hoogste eer in het veld, werden gehuldigd op het hoofdkantoor van de Giorgio Cini Foundation in Venetië. De ceremonie is een van de hoogtepunten van de Top Europees cultureel erfgoed 2021 dat vindt plaats van 21-24 september in de Werelderfgoedstad Venetië. De opmerkelijke rehabilitatie van de Houten kerk van het dorp Urși (Roemenië) is de grote winnaar van 2021: de jury kende het een Grand Prix toe, terwijl het grote publiek het selecteerde als hun favoriete erfgoedproject in Europa en trotse winnaar van de Public Choice Award van dit jaar. Zo'n 7,000 burgers uit heel Europa stemden online via de Europa Nostra-website. De Grand Prix laureaten, gekozen door de Bestuur van Europa Nostra op aanbeveling van een onafhankelijke jury van deskundigen, ontvangen elk € 10,000.

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd: "Ik feliciteer de indrukwekkende winnaars van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 van harte met hun succes en opmerkelijke bijdragen aan ons Europa van Cultuur. De verstrekkende impact van de winnaars illustreert de onschatbare bijdrage van het Europese culturele erfgoed aan onze samenleving, economie en het milieu. Op een moment dat Europa vastbesloten is om beter terug te bouwen, zijn deze succesverhalen een ware inspiratie en een krachtig voorbeeld van wat wij, als Europeanen, samen kunnen bereiken, ondanks de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Ik hoop dat deze Awards uw uitstekende projecten zullen helpen bloeien en een nog belangrijkere rol zullen spelen in het herstel van ons Europa.” 

Het Europese erfgoedprijzen / Europa Nostra-prijzen werden in 2002 door de Commissie gelanceerd en worden sindsdien beheerd door Europa Nostra. De Awards hebben de steun van de Creatief Europa programma van de Europese Unie. De top draagt ​​bij aan twee belangrijke burgerinitiatieven die door de EU-instellingen zijn gelanceerd, namelijk de Nieuw Europees Bauhaus en Conferentie over de toekomst van Europa. Meer informatie over de winnaars en het initiatief vind je hier CDL Super Session..

advertentie

Verder lezen

Horizon Europe

IJsland en Noorwegen zijn de eerste landen die zijn geassocieerd met Horizon Europa

gepubliceerd

on

IJsland en Noorwegen zijn formeel geassocieerd met Horizon Europa, waardoor entiteiten in die twee landen kunnen deelnemen aan Europa's onderzoeks- en innovatieprogramma van € 95.5 miljard, onder dezelfde voorwaarden als entiteiten uit EU-lidstaten. Het Gemengd Comité van de Europese Economische Ruimte, bestaande uit vertegenwoordigers van IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en de EU, heeft vandaag het desbetreffende besluit voor IJsland en Noorwegen aangenomen, waardoor zij als eerste bij Horizon Europa zijn betrokken. Dit is een kans om de samenwerking op het gebied van wetenschap, onderzoek en innovatie voort te zetten en te verdiepen, met de nadruk op gemeenschappelijke prioriteiten: de dubbele groene en digitale transitie, volksgezondheid en het concurrentievermogen van Europa in het mondiale landschap. Gezamenlijke inspanningen zijn gericht op het aanpakken van milieuproblemen in het noordpoolgebied, het ontwikkelen van technologieën voor het afvangen van waterstof en koolstof, het stimuleren van gegevensgestuurde innovatie en meer.

A Europe Fit for the Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager zei: "Openheid en samenwerking met de rest van de wereld zijn essentieel in onze strategie om kritische massa te creëren voor onderzoek en innovatie en om te versnellen en oplossingen te vinden voor dringende wereldwijde uitdagingen. Door onze krachten te bundelen met IJsland en Noorwegen, zullen we een reeks acties ondernemen ter ondersteuning van de groene, digitale en volksgezondheidsagenda's." Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugdzaken, zei: "Ik heet IJsland en Noorwegen van harte welkom bij Horizon Europe. Ze behoorden tot de best presterende onder Horizon 2020 en toonden innovatief leiderschap en uitmuntendheid op gebieden als energie, milieu, voedselveiligheid, gezondheid en digitale technologieën. Ik kijk uit naar nieuwe doorbraken en succesverhalen in de komende jaren!”

Deze samenwerking onderstreept het belang van de EER-overeenkomst, die volledige deelname van de EER-landen aan de interne markt van de EU mogelijk maakt en een basis vormt voor samenwerking op andere gebieden, waaronder onderzoek, technologische ontwikkeling, milieu en cultuur. Horizon Europe, het EU-programma voor onderzoek en innovatie 2021-2027, is een van de belangrijkste instrumenten om de Europese strategie voor internationale samenwerking uit te voeren: Europa's globale benadering van samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie. Het programma staat open voor onderzoekers en innovators van over de hele wereld die worden aangemoedigd om samen te werken met EU-partners bij het voorbereiden van voorstellen. Er zijn onderhandelingen gaande met veel meer niet-EU-landen die belangstelling hebben getoond om zich bij Horizon Europa aan te sluiten en in de komende weken zullen verdere aankondigingen worden gedaan. Meer informatie is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending