#Oekraïne-unificatie een prioriteit voor #Zelensky en West

| 20-2019-XNUMX

Wanneer de nieuwe president van Oekraïne, de voormalige komiek Volodymyr Zelensky, was vandaag beëdigd (20 mei), werd hij benoemd tot president van een verdeeld land. De verdeling is niet alleen fysiek, maar ook ideologisch; Oekraïne is nu een slagveld waar de idealen van het Westen en Rusland botsen.

Sinds het vroege 2013 voert Rusland een beleid van kloof en heerser in zijn buurland, actief binnenvallen en annexeren van de Krim, terwijl het een onofficiële maar substantiële militaire en economische aanwezigheid behoudt in de twee afgescheiden staten Oost-Oekraïne, de Volksrepublieken van Donetsk en Luhansk (DPR en LPR).

Zelensky's enige hoop om zijn land te herenigen is door het veiligstellen van internationale samenwerking om deze Russische steun te verstoren. Amerikaanse en EU-sancties hebben ongetwijfeld de ontwikkeling van deze afgescheiden regio's tot op heden belemmerd. Andere gebieden, waaronder de illegale handel in DPR / LPR-producten zoals steenkool, zijn ontsnapt aan de focus van de internationale gemeenschap. Deze weglating schaadt de westerse belangen in Oekraïne en versterkt de positie van Rusland in zijn buurland.

In Kiev, zoals in het grootste deel van het land, steunt de overgrote meerderheid van de mensen pro-EU-beleid, inclusief de ontwikkeling van een liberale, 'verwesterde' markteconomie. Als gevolg van dit sentiment is de Oekraïense politiek van het lichaam in de laatste drie decennia sinds de val van de Sovjet-Unie geleidelijk aan het verschuiven van de baan van Moskou.

Een toekomstig NAVO-lidmaatschap, naar voren gebracht in 2010-13, was de laatste druppel voor het Kremlin, dat de controle over Oekraïne (net als de rest van het 'nabije buitenland') noodzakelijk acht voor zijn eigen nationale veiligheid. Al snel waren er Russische troepen ingetrokken.

Degenen die Ruslands interventie in Oekraïne ondersteunen - numeriek minder maar een vocale minderheid - kondigen dit aan als een unie van Slavische volken, die teruggaan naar het Sovjettijdperk om de trots te herstellen in de trage economie en een krachtig verenigd leger.

Er is veel gedaan aan de militaire betrokkenheid van Rusland in Oost-Oekraïne, via de veelgejuichende annexatie van de Krimde 'kleine groene mannen' die opdook met Russisch gemaakte wapens in Russische voertuigen in de afgescheiden staten, of het neerschieten van de Maleisische vlucht MH17 door een raket uit Rusland.

Maar het is misschien de economische bijdrage van Rusland aan de DPR en LPR die de staten in staat heeft gesteld om een ​​schijn van vroege natie te vestigen. Naast economische hulp en regelmatige financiële steun aan de jonge staten, heeft Moskou hordes door het Kremlin gesteunde Russische zakenlieden naar het oosten van Oekraïne gestuurd om handel met de DPR / LPR aan te moedigen, zodat zij zichzelf beginnen te financieren.

Gezien de oorlogsvernietiging voor de lokale economie is er echter weinig in de DPR / LPR om te verkopen. Russische zakenmensen voelen zich aangetrokken tot de traditionele inkomstenbronnen van het gebied, met name kolen.

Door hun bezittingen over de grens te gebruiken, inclusief logistieke bedrijven en handelsbedrijven in zowel Rusland als Europa, zijn deze zakenlieden erin geslaagd om sancties te omzeilen door DPR / LPR-steenkool naar Europa te exporteren. Individuen zoals Ruslan Rostovtsev, Sergey Kurchenko en Alexander en Sergey Melnychuk zijn synoniem voor deze illegale steenkoolhandel, volgens Oekraïense NGO Stop corruptie.

De winsten uit deze handel, gesluisd door Russische en Zuid-Ossetische banken, blijken een reddingslijn te zijn voor de afgescheiden staten en voor Rusland zelf. Met de DPR / LPR nu in staat om hun eigen middelen te genereren via de kolenhandel, worden ze duurzamer en minder een financiële last voor hun sponsors in het Kremlin. Kortom, ze worden meer permanent.

Dit is het probleem waar Zelensky voor staat. Hij moet op de een of andere manier de internationale gemeenschap overtuigen hem te steunen terwijl hij probeert het netwerk te onderbreken dat deze bron van DPR / LPR-inkomsten ondersteunt. Daartoe moeten Washington DC en Brussel wakker worden gemaakt met de noodzaak om niet alleen de bekende oligarchen in verband met de afgescheiden staten te straffen, maar ook de zakenlui zoals Rostovtsev en Kurchenko die met de handel samenwerken en profiteren van de handel met de DPR. dag.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Politiek, Oekraïne

Reacties zijn gesloten.