Verdere internationale rechtszaken richten zich op # Koeweit op herhaalde misbruiken van bedrijfsinvesteringen van Marsha Lazareva

| Juli 17, 2018

De zaak tegen Marsha Lazareva, een van Ruslands meest succesvolle zakelijke investeerders in de Golf, die door de autoriteiten in Koeweit werd vervolgd, nam deze week een nieuwe wending. Haar internationale advocaten dienden een schadevergoeding in voor de schadevergoeding tegen de staat Koeweit, waarin herhaaldelijke schendingen van het internationaal recht aan de orde kwamen, wat mogelijk verdere vragen oproept over hoe veilig een bestemming Koeweit voor buitenlandse investeerders blijft.

Toenemende juridische uitdagingen voor Koeweit wegens economische schade en gerichtheid op buitenlanders die tijd en geld besteden in het land, komen op een delicaat moment wanneer het een internationaal proces van consultatie ondergaat om de MSCI World index marktstandaarden en geschiktheid voor mogelijke nominatie in 2020 te evalueren. Na meer dan 13-jaren vanuit Koeweit te hebben gewerkt en verantwoordelijk te zijn geweest voor het investeren van honderden miljoenen dollars in lokale infrastructuur en economische ontwikkelingsprojecten, is mevrouw Lazareva sinds mei gevangengezet, heeft ze borgtocht en basisrechten zoals familiebezoek en medische behandeling ontzegd, het vooruitzicht van langdurige opsluiting in wat haar advocaten zeggen is de voortdurende afwezigheid van een eerlijk proces.

In de kennisgeving staat dat de aanklachten tegen mevrouw Lazareva, een Russische staatsburger, deel uitmaken van een gecoördineerde campagne om haar reputatie als succesvolle zakenvrouw te schaden en de waarde van haar investeringen te verminderen.

Het citeert ook Koeweit voor het schenden van een langlopend bilateraal investeringsverdrag met Rusland: "Tde Overeenkomst tussen de Russische Federatie en de staat Koeweit inzake aanmoediging en wederzijdse bescherming van investeringen."

Een eerdere rechtszaak afgelopen voorjaar, gevoerd door de procureur-generaal van Koeweit tegen haar, leidde tot een internationale verontwaardiging door persbureaus in Oost en West, mensenrechtenactivisten, leden van het Europees Parlement en Russische functionarissen in Koeweit en Moskou. Ze hekelden het misbruik van proces en oneerlijke behandeling, waaronder het niet toestaan ​​dat mevrouw Lazareva getuigen oproept of de getuigenis betwist die volgens onafhankelijke analisten vooringenomen was. 'Deze zaak is een van de meest buitensporige ontkenningen van gerechtigheid die een acteur uit de recente geschiedenis heeft begaan', zei Ian A. Laird van Crowell & Moring. 'Vervaardigde beschuldigingen, een weigering om bewijsmateriaal in overweging te nemen en het vertrouwen van het Hof in de getuigenis van een enkele zeer verdachte getuige hebben geleid tot Marsha's voortdurende gevangenschap onder onmenselijke omstandigheden.'

In haar hoedanigheid van KGLI beheerde mevrouw Lazareva de oprichting van een vastgoedbelegging genaamd The Port Fund, wiens investeerders de Koeweit Ports Authority (KPA) en de openbare instelling voor sociale zekerheid in Koeweit (PIFSS) waren. Tijdens de 10-jaarinvesteringsperiode, in 2017, was KGLI bezig met het verdelen van aanzienlijk rendement van de groei van haar Port Fund-investeringen naar de beperkte partners, waaronder de KPA en PIFSS, toen $ 496 miljoen aan fondsen in Dubai werd bevroren bank.

In november 2017 werd Lazareva gearresteerd en vastgehouden voor ondervraging op bevel van het hoofdofficier van de Koeweitse generaal. Nadat ze meer dan twee maanden in slechte omstandigheden was vastgehouden, werd ze tijdelijk vrijgelaten als onderdeel van een borgtochtovereenkomst van $ 30 miljoen, om pas drie maanden later weer in de gevangenis te worden opgenomen. Met minimale toegang tot medische hulp heeft haar gevangenisstraf geleid tot een aanzienlijke verslechtering van haar gezondheid evenals scheiding van haar zoon.

"We eisen dat de Koeweitse regering Marsha vrijlaat en haar inspanningen beëindigt om de $ 496 miljoen die momenteel in Dubai wordt onteigend, te onteigenen", aldus de heer Laird. "Als Koeweit wraak neemt tegen Marsha om haar recht uit te oefenen, onder het verdrag om deze arbitrage te brengen, zal het haar vorderingen en schadevergoeding verder ondersteunen."

De vordering strekt tot onmiddellijke vrijlating van mevrouw Lazareva, evenals de vergoeding ter hoogte van $ 100 miljoen voor schade en verliezen geleden als gevolg van de schending door Koeweit van de bilaterale investeringsovereenkomst.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Koeweit, Politiek

Reacties zijn gesloten.