Verbind je met ons

EU

Europese verkiezingen zijn begonnen: Volg resultaten hier

DELEN:

gepubliceerd

on

20140522PHT47901_original Volg de Europese verkiezingen via blogs en sociale media-accounts

Vanmorgen (22 mei) zijn de eerste stemhokjes geopend in Groot-Brittannië en Nederland. De komende vier dagen zullen 400 miljoen Europeanen het recht hebben om te kiezen wie de leiding krijgt in Europa. Ga stemmen en volg alle resultaten op onze officiële webpagina, waar ze zullen worden gepubliceerd zodra ze beschikbaar zijn. Voor alle reacties en live verslaggeving kunt u terecht op het speciale Elections Night Tumblr-account van het Europees Parlement met infographics, video's, afbeeldingen, citaten en links.

De achtste Europese verkiezingen zijn aan de gang, waarbij van 28 tot en met 22 mei 25 lidstaten hun stem uitbrengen. Vandaag zijn de stembussen open in Groot-Brittannië en Nederland, op vrijdag in Ierland en Tsjechië, op zaterdag in Letland, Malta, Slowakije en ook in Tsjechië, terwijl het in de rest van de EU op zondag 25 mei is.
De beste manier om alles wat er gebeurt te volgen, inclusief officiële reacties en bruisende onderwerpen op sociale media, is de special tumblr pagina Zo blijft u tijdens de verkiezingen op de hoogte. Onze Tumblr-pagina is in het Engels, maar bevat nieuws uit alle lidstaten en biedt links naar originele informatiebronnen in de taal van het land.

De resultaten zullen worden gepubliceerd op de website van het Europees Parlement webpagina zodra ze beschikbaar zijn. Ze worden aangeboden in open data-vorm, waardoor media, bloggers en alle gebruikers de onbewerkte gegevens automatisch kunnen ophalen en binnen enkele seconden rechtstreeks op hun online platforms kunnen publiceren. Voor meer informatie, klik hier.
Verkiezingen zijn ook populair op sociale media, waarbij de officiële hashtag #EP2014 de afgelopen drie dagen in bijna 155,000 tweets is gebruikt. Om u te helpen bij het navigeren op Twitter, heeft het Parlement een speciale tool ontwikkeld die helpt bij het ontdekken en volgen van verkiezingen op Twitter. De Twitter-dashboard telt tweets, monitort de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, topinfluencers en trending topics en trefwoorden.

De officiële Facebookpagina van het Parlement zal nieuwsberichten plaatsen en discussies op gang brengen, en hetzelfde geldt voor Google+ en LinkedIn.
Ga, stem en doe online mee!

Kruisstukken

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending