Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: Resultaten van de EU-top, handelsbesprekingen met de VS

DELEN:

gepubliceerd

on

20120124PHT36092_originalEen rustige week op het wetgevingsfront, de EP-leden richten hun aandacht op de resultaten van de EU-top van vorige week en de betrekkingen met de VS, inclusief handelsbesprekingen en een gemeenschappelijke lijn over Rusland tegen de achtergrond van de EU-VS-top in Brussel op 26 maart. Ook op de agenda: een seminar voor journalisten over Europese verkiezingen en parlementaire delegaties reizen naar Polen om de voortgang bij de invoering van de euro te beoordelen en naar Qatar om de situatie van migrerende werknemers te bekijken.

Op woensdag (26 maart) vindt een buitengewone bijeenkomst van de Conferentie van voorzitters plaats, die openstaat voor alle EP-leden, met Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy om de EU-top van vorige week te bespreken, die de sancties tegen Rusland verlengde vanwege de annexatie van de Krim.
De rol van financiële diensten in de handelsovereenkomst tussen de EU en de VS (TTIP) en de strijd tegen belastingontduiking zijn de belangrijkste gespreksonderwerpen in Washington DC, wanneer een delegatie van het economisch comité bijeenkomt met leden van het Amerikaanse Congres en vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van Financiën op 24-26 maart.

Een delegatie van de economische commissie zal op 24 en 25 maart een ontmoeting hebben met de Poolse autoriteiten om de vorderingen van het land op weg naar de invoering van de euro te beoordelen. Ondertussen zal een delegatie bestaande uit leden van de commissies buitenlandse zaken en mensenrechten een bezoek brengen aan Qatar om de situatie van migrerende werknemers te beoordelen.
Op 25 en 26 maart organiseert het Europees Parlement een seminar voor journalisten over de komende Europese verkiezingen in mei. Ze zullen kijken naar de politieke context van de verkiezingen, de rol van Europese politieke partijen, trends, uitdagingen en de toekomst van de EU.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending