Verbind je met ons

Conflicten

Verklaring van voorzitter Barroso over Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

Oekraïne-rellen“Het was met shock en totale ontsteltenis dat we de afgelopen 24 uur de ontwikkelingen in Oekraïne hebben gadegeslagen. Er zijn geen omstandigheden die dergelijke scènes kunnen legitimeren of rechtvaardigen. We betuigen ons diepste medeleven aan de slachtoffers en hun families.

“Wij veroordelen in de krachtigste bewoordingen het gebruik van geweld als een manier om een ​​politieke en institutionele crisis op te lossen. Het is het politieke leiderschap van het land dat de verantwoordelijkheid heeft om de noodzakelijke bescherming van fundamentele rechten en vrijheden te waarborgen. Wij roepen alle partijen op om onmiddellijk een einde te maken aan het geweld en een zinvolle dialoog aan te gaan, als reactie op de democratische aspiraties van het Oekraïense volk.

“De EU heeft haar oprechte hulp aangeboden om de politieke dialoog tussen de partijen te vergemakkelijken en de situatie te de-escaleren. Wij blijven geloven dat constitutionele hervormingen, de vorming van een nieuwe inclusieve regering en het scheppen van voorwaarden voor democratische verkiezingen de enige uitweg vormen. deze diepe en langdurige politieke crisis.

“We hebben duidelijk gemaakt dat we klaar staan ​​om Oekraïne te steunen op deze weg van hervormingen, richting democratie, stabiliteit en welvaart. We hebben duidelijk gemaakt dat ons aanbod van politieke associatie en economische integratie op tafel blijft liggen en niet het definitieve besluit vormt. doel van onze samenwerking.

Toch hebben we ook duidelijk gemaakt dat de EU zal reageren op elke verslechtering ter plaatse. Wij verwachten daarom dat gerichte maatregelen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld en het gebruik van buitensporig geweld met spoed door onze lidstaten kunnen worden overeengekomen, zoals voorgesteld door de Hoge Vertegenwoordiger/vice-president."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending