Verbind je met ons

Corruptie

EP-leden debatteren over EU-corruptie met commissaris Malmström

DELEN:

gepubliceerd

on

7004bf929f50f09e249f0f68971440d0824c0b27De Commissie Burgerlijke Vrijheden zal op woensdag 12 februari om 15 uur met commissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström debatteren over het allereerste EU-corruptiebestrijdingsrapport. Het rapport, gepresenteerd op 3 februari, legt uit welke anti-corruptiemaatregelen er in elke EU-lidstaat zijn genomen, welke goed werken, wat er verbeterd kan worden en hoe.

In een commentaar op het anti-corruptierapport zei Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spanje), voorzitter van de Commissie Burgerlijke Vrijheden, vorige week: “Corruptie komt niet slechts in enkele lidstaten voor. Integendeel, het treft alle lidstaten. Het is ontmoedigend om te moeten bevestigen dat politieke corruptie een belangrijke bron van zorg is voor EU-burgers. In een tijd van verschrikkelijke economische en financiële crisis is het terugvorderen van geld dat door fraudeurs uit de legale economie is weggesluisd, van het allergrootste belang nodig om groei en werkgelegenheid te bevorderen."

Volg het debat op EP live.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending