Verbind je met ons

Voorpagina

De prioriteiten van het Europees Parlement voor de rest van 2013

DELEN:

gepubliceerd

on

Europees_parlement1 formaat wijzigen

Hoewel er dit jaar al veel is bereikt, hebben de leden van het Europees Parlement nog steeds veel belangrijke wetgevingsdossiers te behandelen voor het einde van het jaar. Het Parlement zal moeten beslissen over zaken die de EU en de Europeanen de komende jaren zullen raken, zoals de langetermijnbegroting, het bankentoezicht, gegevensbescherming en een betere bescherming van uitzendkrachten. Lees verder voor meer informatie.

In het najaar zal het Parlement stemmen over een voorstel voor een akkoord over de langetermijnbegroting van de EU voor de periode 2014-2020. Dit zal ook gevolgen hebben voor de hervorming van het landbouwbeleid van de EU.

Tijdens de zitting van september zal Commissievoorzitter José Manuel Barroso tijdens zijn State of the Union-toespraak de prioriteiten van de EU voor 2014 presenteren en hierover met de leden van het Europees Parlement debatteren. Daarnaast zullen de EP-leden stemmen over strengere regels voor tabaksproducten om te voorkomen dat jongeren gaan roken en over een voorstel om groenere biobrandstoffen te bevorderen.

Het Parlement werkt ook aan een nieuwe verordening over één enkele reeks regels voor alle gegevens die online worden verzameld om ervoor te zorgen dat ze veilig worden bewaard, en aan een richtlijn over gegevensverwerking bij wetshandhaving. Daarnaast voert de Commissie Burgerlijke Vrijheden een onderzoek uit naar het Prism-schandaal en zal tegen het einde van het jaar verslag uitbrengen aan het Parlement.

In oktober zullen de leden van het Europees Parlement naar verwachting stemmen over een voorstel om een ​​betere bescherming te bieden aan de één miljoen werknemers die jaarlijks door hun werkgevers tijdelijk in een ander Europees land worden gedetacheerd.

De leden van het Europees Parlement zullen er ook naar streven om met de Raad overeenstemming te bereiken over het uniforme toezicht op de Europese banken.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending