Verbind je met ons

Voorpagina

In Washington belooft Tzipi Livni 'oplossingen te creëren en beslissingen voor de toekomst te nemen'

DELEN:

gepubliceerd

on

Minister van Justitie Tzipi Livni en Palestijnse hoofdonderhandelaar ErekatDe Israëlische minister van Justitie Tzipi Livni beloofde "oplossingen te creëren en beslissingen te nemen voor de toekomst", in plaats van te verwijzen naar het verleden, toen ze de eerste ronde van hernieuwde vredesbesprekingen met de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Washington afsloot. Dinsdag.

Na een tripartiete bijeenkomst op het ministerie van Buitenlandse Zaken hielden ze een gezamenlijke persconferentie waarop Kerry de vastberadenheid van de Amerikaanse president Barack Obama prees om het sluimerende vredesproces nieuw leven in te blazen.                                                                                                               Minister van Justitie Tzipi Livni en
Palestijnse hoofdonderhandelaar Erekat

Beide partijen zullen binnen twee weken opnieuw bijeenkomen voor "inhoudelijke" besprekingen in Jeruzalem of de Palestijnse gebieden.

In navolging van de lof van de secretaris was Livni vol waardering voor Obama's "persoonlijke inzet voor vrede en de veiligheid van Israël".

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kreeg ook enige lof vanwege zijn "moedige daad van leiderschap".

Ze gaf toe dat de ontmoeting op neutraal terrein slechts het begin was van moeilijke compromissen die van beide kanten nodig zouden zijn, en voegde eraan toe: “We zijn hoopvol, maar we kunnen niet naïef zijn. Dat kunnen we ons in onze regio niet veroorloven. We zijn het aan onze mensen verplicht om alles te doen wat we kunnen voor hun veiligheid en voor de hoop op vrede voor toekomstige generaties.”

Ze richtte zich rechtstreeks tot haar Palestijnse tegenhanger Erekat en zei dat hoewel we "in het verleden niet op een doodlopende weg zijn beland, we onze missie niet hebben voltooid", terwijl ze hem opriep de kans die het door de VS gesteunde hernieuwde initiatief bood niet te laten voorbijgaan. , terwijl ze een boodschap van realistisch optimisme prees dat "de onderhandelingen die we vandaag opnieuw hebben gelanceerd, naar ik hoop, een sprankje hoop zullen doen ontstaan, hoe klein ook, uit cynisme en pessimisme dat zo vaak wordt gehoord".

"Het is onze taak om samen te werken, zodat we dat sprankje hoop kunnen omzetten in iets echts en blijvends", besloot ze.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending