Verbind je met ons

Sport

Boksen zonder grenzen: Umar Kremlev over politiek en samenwerking

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Umar Kremlev, de voorzitter van de International Boxing Association (IBA), sprak onlangs over de toekomst van het boksen op een persconferentie in Tasjkent, Oezbekistan. Tijdens de conferentie benadrukte Kremlev de noodzaak van samenwerking en compromissen in de bokssport, en benadrukte hij de inzet van de IBA om atleten en nationale federaties te helpen bij het ontwikkelen van de sport.

Tijdens de persconferentie benadrukte Kremlev dat boksen buiten de politiek moet worden gehouden en dat samenwerking en compromissen essentieel zijn voor de ontwikkeling van de sport. Hij merkte op dat boksen een vriendelijke familie is die zal blijven groeien, ongeacht politieke strijd. Kremlev sprak over de kwestie van de interactie tussen de IBA en het IOC en benadrukte dat elke organisatie zich op haar eigen verantwoordelijkheden moet concentreren zonder zich met elkaar en de belangen van de atleten te bemoeien.

De IBA heeft altijd open gestaan ​​voor dialoog en er is een commissie opgericht voor interactie met het IOC. Kremlev vermeldde dat het onderzoek naar corruptie onder het bewind van voormalig AIBA-president Xi K Wu niets te maken heeft met de huidige stand van zaken in de organisatie.

Tijdens de persconferentie kwam ook het onderwerp aan bod van het initiatief van de VS en het VK om een ​​"alternatieve boksvereniging" op te richten. Kremlev verklaarde dat de IBA de enige internationale vereniging is die boksen regelt en wordt vertrouwd door 205 landen. Hij zette vraagtekens bij het idee om een ​​vereniging in een 'garage' te registreren en het internationaal te noemen en vroeg waarom iemand daar aandacht aan zou moeten besteden.

De persconferentie ging ook in op het eerdere besluit van de Amerikaanse boksfederatie om zich terug te trekken uit de IBA, waarbij Kremlev opmerkte dat Amerikaanse atleten zelf om hulp vragen bij het organiseren van een nieuwe federatie. de atleten.

Wat de financiering betreft, is de IBA van plan om tussen $ 50,000 en $ 100,000 toe te wijzen aan elke nationale federatie voor de ontwikkeling van boksen na indiening van een ontwikkelingsplan.

Kremlev benadrukte de focus op samenwerking en merkte op dat de taak van de IBA niet is om atleten te beperken, maar om hen te helpen. Er zijn geen twijfels over de populariteit van boksen, met 120 landen die aanvragen hebben ingediend om de rechten op de finale te verwerven, en atleten uit Europa die persoonlijk contact opnemen met Kremlev om de huidige problemen op te lossen in het belang van iedereen.

advertentie

Tot slot benadrukte de persconferentie het engagement van de IBA voor de ontwikkeling van het boksen en haar samenwerking met andere organisaties, terwijl de nadruk lag op haar verantwoordelijkheden. Kremlev benadrukte dat de politiek buiten de sport moet worden gehouden en dat samenwerking en compromissen essentieel zijn voor de groei van de sport. De IBA wordt vertrouwd door 205 landen en is de enige internationale vereniging die boksen regelt. Met een focus op samenwerking en ontwikkeling wil de IBA atleten helpen en ervoor zorgen dat de sport wereldwijd populair blijft.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending