Verbind je met ons

Sport

Boksgemeenschap houdt vreedzame demonstratie om boksen op Olympische Spelen te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 29 maart hield de boksgemeenschap een vreedzame demonstratie in Lausanne, Zwitserland, om hun eenheid en kracht te tonen bij het beschermen van het boksen en ervoor te zorgen dat het op de Olympische Spelen blijft. De demonstratie werd gehouden op twee locaties in Lausanne: het Olympisch Huis van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Olympisch Museum.

De boksgemeenschap riep op tot eerlijke en transparante evaluatie en monitoring van de boksactiviteiten binnen de IBA. Ze eisten dat het IOC de vooruitgang erkent die de IBA de afgelopen twee jaar heeft geboekt bij het naleven van internationale praktijken, en dat het de IBA en de boksgemeenschap betrekt bij beslissingen over de toekomst van het boksen.

De demonstratie werd bijgewoond door een groot aantal atleten, coaches en boksbelanghebbenden, allemaal verenigd in hun inspanningen om de belangen van de boksgemeenschap te beschermen. Ze uitten hun frustratie over beslissingen die achter gesloten deuren worden genomen en het gebrek aan transparantie bij de evaluatie en monitoring van boksactiviteiten. Ze wezen ook op de verwarring en het gevaar dat voortvloeit uit de plotselinge controle van wedstrijden die de IBA wordt ontnomen.

De boksgemeenschap hoopt dat hun demonstratie in Lausanne, Zwitserland, het bewustzijn zal vergroten en ervoor zal zorgen dat hun stem wordt gehoord in de lopende discussie over de toekomst van boksen op de Olympische Spelen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending