Verbind je met ons

Faiths

De Franse regering voert de strijd tegen het islamisme op, zegt Macron

DELEN:

gepubliceerd

on

De Franse regering heeft de afgelopen dagen de actie tegen islamitisch extremisme geïntensiveerd nadat een leraar werd onthoofd omdat hij karikaturen van de profeet Mohammed in de klas had getoond, zei president Emmanuel Macron op dinsdag (20 oktober), schrijft Geert De Clercq.

Macron zei ook dat een lokale groep die betrokken was bij de onthoofdingsaanval van vrijdag zou worden ontbonden.

"We weten wat er moet gebeuren", zei Macron tegen verslaggevers na een ontmoeting met een eenheid voor de strijd tegen het islamisme in een noordoostelijke buitenwijk van Parijs.

advertentie

EU

De ontvoering van de westerse vrijheid

gepubliceerd

on

Silvia Romano (foto), de Italiaanse NGO-vrijwilliger die 18 maanden in Somalië in gevangenschap verbleef, landde zondag (10 mei) op ​​de luchthaven Ciampino in Rome, gekleed van top tot teen in volledig islamitisch gewaad. Het feit dat de 25-jarige vrouw - die in november 2018 werd ontvoerd door Al-Shabab-terroristen in Kenia, waar ze werkte namens de Italiaanse liefdadigheidsinstelling Africa Milele, bij een lokaal weeshuis - terugkeerde naar huis in een hijab is reden tot ongerustheid, geen uitdrukking van vrijheid van godsdienst, schrijft Fiamma Nirenstein. 

De radicaal-islamitische wereld waarin het ontvoerde Italiaanse meisje tijdens haar gevangenschap werd geïndoctrineerd, staat haaks op de westerse waarden waarop ze is opgegroeid. De mantra komt erop neer de dood op een hoger plan te plaatsen dan het leven, en vrouwen, niet-moslims en "afvalligen" te onderwerpen. 'Ik heb me uit eigen vrije wil tot de islam bekeerd', zei Romano toen ze uit Mogadishu van boord ging. Dit is twijfelachtig. Het is meer aannemelijk dat het ‘Stockholm-syndroom’ erachter zit dat zij moslim is geworden. Dat zal 536 dagen lang door islamistische terroristen worden vastgehouden - vooral misschien voor idealistische jongeren uit het Westen die voor "goede doelen" naar de Derde Wereld reizen en foto's van zichzelf, omringd door kansarme kinderen, op sociale media posten. Romano - wiens vrijlating werd verkregen door middel van nauwgezette inspanningen van de Italiaanse en Turkse inlichtingendiensten en beveiligd met vier miljoen euro losgeld - werd niettemin verdedigd tegen haar ontvoerders.

Ze behandelden haar goed, zei ze, terwijl ze hun problematische praktijken met betrekking tot vrouwen slechts lichtelijk erkenden. Deze omvatten het onderwerpen van de leden van haar geslacht aan slagen en marteling; ze veranderen in seksredden; en ze gebruiken om nakomelingen te verschaffen aan 'krijgers' - trotse moeders van terroristische kinderen. Door de bossen en onverharde wegen tussen Kenia en Somalië vervoerd, in de handen van een troep moordenaars - dat zijn de al-Shabab-mannen zeker - zou ze misschien met een van haar ontvoerders zijn getrouwd. Als dat zo is, zou hij een van de 7,000-9,000 leden van de organisatie zijn wiens oprichtingshandvest straffen bevordert zoals ledemaatamputatie voor diefstal en steniging voor overspel. Het stelt ook als doel de komst van de wereldwijde islam - een streven waarvoor ze bereid zijn te sterven en massamoord te plegen.

advertentie

Al-Shabab - die routinematig zelfmoordterroristen rekruteert voor zijn missies - heeft zo veel gruweldaden begaan dat het onmogelijk is ze allemaal op te sommen. Maar de paar volgende voorbeelden die in je opkomen, zijn voldoende om de bloeddorst van de groep te illustreren. Deze omvatten: de bomaanslag in Mogadishu in oktober 2017 waarbij 500 doden vielen; de slachting in januari 2016 van 180-200 Keniaanse soldaten op een militaire basis in Somalië; het bloedbad van april 2015 op het Garissa University College in Kenia, waarbij 148 voornamelijk christelijke studenten werden gedood; en de aanslag in september 2013 op het winkelcentrum Westgate in Nairobi, waarbij 67 mensen omkwamen. Het is niet duidelijk of de Italiaanse premier Giuseppe Conte en de minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio op de hoogte waren van Romano's identiteitsverandering toen ze naar het vliegveld gingen om haar te begroeten en de overwinning van haar vrijlating te vieren. In ieder geval hadden ze voorbereid moeten zijn met opmerkingen om de propaganda die de jonge vrouw uitsprak te voorkomen, vrijwillig of uit getransformeerde domheid.

Vrijheid van godsdienst mag geen mantel zijn voor verderfelijke politieke ideologieën. Als Italiaans staatsburger en dochter van democratie heeft Romano het recht om zich te bekeren - een recht dat niet zou worden verleend door radicale islamitische regimes. Maar zij en haar aanhangers mogen niet vergeten dat ze door haar land is gered, juist omdat het een vrije democratie is.

Evenmin is de islam van Al-Shabab slechts een religie zoals elke andere. Het behoort tot "Dar al-Harb" (het huis van oorlog), in plaats van "Dar al-Islam" (het huis van vrede). Met andere woorden, het is de vijand van de waarden die Romano hoog in het vaandel heeft staan. Zowel Conte als Di Maio hadden dan ook de waarden moeten herhalen in de naam waarvan Romano werd gered, niet verlegen om de verantwoordelijken voor haar beproeving aan de kaak te stellen. Ze hadden immers moeten aankondigen dat laatstgenoemden geen plaats hebben in Italië. Hun onvermogen om dit te doen, toont de manier waarop westerse leiders de terroristische islam niet echt willen confronteren; ze houden er niet eens van om de woorden 'islam' en 'terrorisme' in één adem uit te spreken.

Als gevolg hiervan is Romano een voertuig geworden voor de verkeerde boodschap. In plaats van de vrijheid van radicaal-islamistische slavernij te vertegenwoordigen, blijft ze een instrument voor de verspreiding van Al-Shabab-propaganda die in heel Europa zal klinken. De les is dat terrorisme loont, zowel letterlijk in de vorm van contant geld, als figuurlijk als methode. Elke glimlach flitste door een regeringsfunctionaris bij het zien van Romano in een hoofddoek, voegt een nieuwe wond toe aan het hart van de westerse vrijheid.

Journalist Fiamma Nirenstein was lid van het Italiaanse parlement (2008-13), waar ze vice-voorzitter was van de Commissie buitenlandse zaken in de Kamer van Afgevaardigden. Ze was lid van de Raad van Europa in Straatsburg en richtte de commissie voor het onderzoek naar antisemitisme op en zat ze voor. Als oprichtend lid van het internationale Friends of Israel Initiative heeft ze 13 boeken geschreven, waaronder Israël is ons (2009). Momenteel is ze fellow bij het Jerusalem Center for Public Affairs.

De meningen in dit artikel zijn die van de auteur alleen en vertegenwoordigen niet de mening van EU Reporter.

Verder lezen

EU

Boos #Hindus zoekt recht op crematie in #Malta omdat 'begrafenis de reis van de ziel belemmert'

gepubliceerd

on

Wereldwijde hindoes zijn overstuur over Malta omdat ze geen mechanisme hebben voor de crematie van overleden hindoes, waardoor de gemeenschap wordt gedwongen hun geliefden te begraven in tegenspraak met hun lang gevestigde overtuigingen.

Hindoe staatsman Rajan Zed (afgebeeld), in een verklaring in Nevada, VS, zei dat Malta wat volwassenheid moet tonen en beter moet reageren op de gekwetste gevoelens van zijn hardwerkende, harmonieuze en vreedzame Hindoe-gemeenschap; die sinds 1800s in het land was en veel bijdragen aan de natie en de maatschappij had geleverd, en dat bleef doen.

Zed, die voorzitter is van de Universal Society of Hinduism, merkte op dat crematie een traditie was van vóór de BCE die in oude hindoeteksten werd voorgeschreven. Crematie betekende spirituele bevrijding, hielp sterke banden met het aardse leven en gaf de ziel een impuls voor haar voortdurende spirituele reis. 'S Werelds oudste nog bestaande geschrift,Rig Veda, erop gewezen: Agni, laat hem weer vrij om naar de vaders te gaan.

advertentie

Het was gewoon hartverscheurend voor de gemeenschap om iets te doen dat duidelijk in strijd was met hun geloof. Als Malta niet in staat zou zijn om voor de juiste crematoria te zorgen, zou het hindoes moeten worden toegestaan ​​hun overledenen te cremeren op traditionele open brandstapels waarvoor Malta een crematieplaats bij een watermassa zou moeten bouwen; Gaf Rajan Zed aan.

Zed zei verder dat hindoes van plan waren om verschillende organen / ambtenaren zoals de Europese Unie, de Raad van Europa en het Europees Parlement te benaderen; Europees commissaris voor mensenrechten; Europese en Malta-ombudsman; Malta President, premier en andere regeringsgebouwen; Nationale commissie voor de bevordering van gelijkheid; Rooms-katholieke aartsbisschop van Malta; enz.; over deze kwestie; omdat het kunnen volgen van iemands geloofstradities een fundamenteel mensenrecht was.

Rouwrituelen / ceremonies waren een van de belangrijkste samskara's (sacramenten) van het hindoe-leven. In de meeste gevallen werden hindoes gecremeerd, behalve zuigelingen en asceten. Na enkele oude rituelen bij de crematie werden overblijfselen (botten / as) ceremonieel ondergedompeld in de heilige rivier Ganga of andere waterlichamen, wat hielp bij de bevrijding van de overledene. In het hindoeïsme markeerde de dood niet het einde van het bestaan; Rajan Zed wees erop.

Bovendien moeten principes van het hindoeïsme en andere wereldreligies op alle Malta State schools worden onderwezen op gelijke voet met de religieuze leer van het rooms-katholieke apostolische geloof. Het openstellen van de kinderen op Malta voor de belangrijkste wereldreligies en het standpunt van niet-gelovigen zou hen tot goed verzorgde, evenwichtige en verlichte burgers van morgen maken; Zed verklaard.

Rajan Zed was van mening dat Malta ook wat land moest bieden en moest helpen bij het oprichten van een hindoetempel, omdat de Maltese hindoes niet over de juiste traditionele aanbiddingsruimte beschikten.

Malta moet zijn eigen grondwet volgen, die luidt: "Alle personen op Malta hebben volledige gewetensvrijheid en genieten de vrije uitoefening van hun respectieve vorm van religieuze eredienst". Bovendien was Malta, een lidstaat van de Europese Unie, naar verluidt ondertekenaar van het Protocol 1 bij het Europees Verdrag voor de rechten van de mens; Zed opgemerkt.

Rajan Zed zei verder dat katholieken als een dominante meerderheid op Malta ook een morele verantwoordelijkheid hadden om voor minderheidsbroeders / -zusters met verschillende geloofsachtergronden te zorgen, en dus ook naar gelijkheidsbescherming voor iedereen moeten streven. Gelijkheid was het grondbeginsel van het joods-christelijke geloof, waarvan het katholicisme een belangrijk deel uitmaakte.

Verder lezen

Afghanistan

Europa moet een veilige plek voor #Muslim hervormers blijven

gepubliceerd

on

Ondertussen, vrijzinnige, liberale islamitische gedachte leiders en hervormers hebben moeite om te wonen en te werken in alle rust thuis. Moslimmeerderheid landen zijn ofwel geregeerd door vervelende autocraten, militaire strongmen of gebrekkig en fragiel democraten. Op veel plaatsen, om te spreken is om jezelf dood of in de gevangenis te vinden. Als je geluk hebt, kun je gaan in ballingschap - maar misschien niet voor lang.

Vluchtwegen naar het Westen zijn snel sluiten. De islam-bashing is uitgegroeid tot de favoriete sport niet alleen van Trump, maar ook van populistische partijen in Europa. Tirades tegen de islam te verenigen leden van de 'populistische internationale' aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Omdat de extreem-rechts lijkt klaar om goed te presteren in de verkiezingen in veel westerse landen in de komende maanden verwachten dat de anti-Islam vitriool te gemener te krijgen.

Europa moet inderdaad gericht zijn op het weren van moslimextremisten. Maar het moet de benarde situatie van de islamitische hervormers die gevangen zitten tussen de duivel en de diepblauwe zee niet negeren. Speak up thuis, en ze zijn waarschijnlijk worden gebrandmerkt 'kafir (ongelovige). Head voor onderdak in het buitenland, en ze om te zetten in potentiële onruststokers of zelfs terroristen.

advertentie

"Ruimte voor de vrijheid van meningsuiting is afgenomen in de islamitische wereld", zegt Surin Pitsuwan, oud-minister van Buitenlandse Zaken van Thailand en een veel gerespecteerde voormalige secretaris-generaal van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN).

"Islamitische intellectuelen kunnen hun onderzoek van de wetten en principes thuis niet na te streven ... ze moeten doen die buiten de islamitische wereld," vertelde hij een Wereldforum voor de moslim-democraten bijeen in Tokio vorige maand. "Academici moeten migreren om hun werk te doen. Moslim democraten voelen de ruimte voor het uitoefenen van hun rol wordt beperkt ... ze kunnen hun toekomst niet te visualiseren. "

De islamitische wereld lijdt aan een ernstig democratisch tekort. Moslims verlangen naar vrijheid, de rechtsstaat en de vertegenwoordiger van de regering, zei Nurul Izzah Anwar. Ze is vice-voorzitter van de People's Justitie Partij van Maleisië, die werd opgericht door haar vader, Maleisische oppositieleider Anwar Ibrahim (die nog steeds in de gevangenis).

"Er is verwarring over hoe moslims hebben betrekking op de democratie en de uitdaging van tegenover extremisme", zegt Nurul Izzah. Moslims hebben om gelijktijdig gaan met "fanatieke ideologieën en kleptocratisch regimes".

Voor veel moslims ook, de strijd gaat over de inspanningen om hun religie terug te winnen uit de wurggreep van Saudi-gebaseerde Wahhabist interpretaties van de islam.

"Het is een strijd die is lang en moeilijk. Wahhabisme is een vies woord in Indonesië. Het wordt beschouwd als primitief te zijn ", zegt de Indonesische geleerde van de islam hoogleraar Azyumardi Azra. In tegenstelling tot andere landen, Indonesië is niet afhankelijk van geld uit Saoedi-Arabië, zei hij. "Onze bloemrijke Islam is ingebed in onze lokale cultuur."

Maar voor al haar traditionele tolerantie en openheid, Indonesië wordt geconfronteerd met de uitdaging van de bescherming van de minderheden. Indonesische politie heeft een strafrechtelijk onderzoek naar Jakarta Gouverneur Basuki Tjahaja Purnama, beter bekend als 'Ahok', wegens vermeende godslastering geopend.

Ahok, een christen, is het eerste lid van de Indonesische etnische Chinese gemeenschap om gekozen te worden als gouverneur van de hoofdstad. Het onderzoek toont de autoriteiten zijn "meer zorgen over de harde lijn religieuze groepen dan respect en bescherming van de mensenrechten voor iedereen", aldus Rafendi Djamin, directeur van Amnesty International over Zuidoost-Azië en de Stille Oceaan.

Wat gebeurt er in Indonesië is met name relevant gezien de reputatie van het land als een rolmodel voor andere islamitische landen.

Islamitische hervormers en intellectuelen kon een keer vinden onderdak en asiel in het Westen. En terwijl veel van deze bescherming hebben geprofiteerd en dat blijven doen, extremisten in de Verenigde Staten en Europa zijn duidelijk te maken dat de islam de nieuwe vijand.

Omdat de extremisten tractie te krijgen, zal het welkom voor moslims nog dunner in Europa te dragen. Zoals de voormalige Egyptische parlementariër Abdul Mawgoud Dardery vertelde de conferentie, "We voelen ons verraden door de VS en Europa".

Tragisch, zoals verraad zijn waarschijnlijk de norm worden. De Amerikaanse president-elect waarschijnlijk naar de andere kant met collega 'sterke mannen' in de moslimwereld. Europa's populisten kan worden verwacht net zo onverschillig tegenover het lot van de islamitische verdedigers van de mensenrechten en de democraten te zijn.

Maar Europa moet haar deuren open voor degenen in de islamitische wereld die willen verandering, hervorming en democratie te houden. Zoals Surin benadrukte, "Moslim democraten hebben een dubbele uitdaging: we moeten extremisme te bestrijden in ons midden en islamofobie buiten".

Friends of column Europa's reguliere 'Eerlijk gezegd' neemt een kritische blik op de belangrijkste Europese en mondiale vraagstukken.

Meer informatie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending