Verbind je met ons

Vrije tijd

Videogamecontrollers door de geschiedenis heen

gepubliceerd

on

De populariteit van videogames is tegenwoordig ongekend hoog. En het is enigszins begrijpelijk aangezien miljoenen mensen een soort videogame spelen. Onder dit soort videogames vinden we ook de console. En wat is het belangrijkste onderdeel van een console? Je hebt gelijk, de controller. Onze controllers zijn tamelijk ingewikkeld, hun fijne kneepjes kunnen een uitdaging zijn voor degenen die ze willen leren. Ze hebben ook een interessante positionering van hun knoppen, die gebruikers "geblinddoekt" moeten leren als ze een goede gamer willen zijn. Maar de prototypes van de eerste videogamecontrollers waren vroeger niet zo ingewikkeld. De meeste zijn geclassificeerd in een rudimentair ontwerp. 

Het eerste videospel: Spacewar The Origin (1961)

We kunnen niet praten over de geschiedenis van videogamecontrollers zonder over de daadwerkelijke videogames te praten. Alle videogamecontrollers volgen hun oorsprong van een bepaald spel, genaamd Spacewar: The Origin. Deze game is misschien wel een van de eerste videogames die op de markt is gekomen. De game zelf is vrij eenvoudig, gamers hebben de enige missie om alle ruimteschepen voor hen te vernietigen. Zie het als de voorloper van een moderner spel, Flappy Bird, maar in plaats van een echte vogel bestuur je een ruimtevaartuig en kun je raketten afvuren. Het doel blijft natuurlijk hetzelfde, laat je door niets raken.

De game is ontworpen en geïnstalleerd op een PDP-1-computer, die acht Test Word-schakelaars gebruikte. Het manoeuvreren van het schip gebeurde met behulp van vier van die acht schakelaars. Twee ervan werden gebruikt om de richting van het ruimteschip te bepalen (links en rechts) en de andere twee waren bestemd voor het afvuren van raketten.

The Grandfather of Joysticks: Atari (1977)

De verschijning van de joystick heeft een revolutie teweeggebracht in de games die we tegenwoordig kennen. De joystick heeft een heel eenvoudig ontwerp om te begrijpen. In principe heeft het slechts vier schakelaars nodig die de richting regelen om goed te functioneren. Het mechanisme erachter is ook eenvoudig. Wanneer je de stick in een richting beweegt, zal een metalen schijf een verbinding maken met de printplaat door middel van een elektrisch signaal dat vervolgens de richting naar de joystick aangeeft. Toekomstige joysticks zullen ook een extra schakelaar bevatten die wordt gebruikt om de projectielen af ​​te vuren.

Hoewel het ontwerp van de originele joystick in eenvoud is gehuld, hebben de meeste moderne controllers een andere voorouder. Het succes van op knoppen gebaseerde spellen zoals Spacewar zorgde in de jaren 60 voor een nieuwe trend. Het is de tijd dat een spel wordt opgeroepen Pong kreeg veel populariteit. Dit arcadespel dat door Atari werd gepopulariseerd, was een op tennis gebaseerd spel, waarin twee peddels een stip van de ene naar de andere laten kaatsen totdat de stip niet meer kan worden teruggestuurd.

Het bedienen van de peddels vanuit Pong werd gedaan met behulp van potentiometers, dit waren knoppen die de peddels op en neer bewogen als ze werden gedraaid. De populariteit van deze game was zo hoog dat veel van de eerste Atari-thuisconsoles een de facto paddle-controller hadden. Pong diende ook als een van de eerste competitieve spellen, omdat de paddle-controller twee potentiometers had (een aan elke kant van het controllerbord), wat betekent dat het spel in tweeën gespeeld kon worden. Het patent voor de Atari-joystick werd in 1978 verkregen. Maar in die tijd waren er veel joysticks op de markt. Ondanks de hevige concurrentie wist Atari joystick zich te onderscheiden van de rest door zijn unieke vijf richtingsverbindingen (omhoog, omlaag, links, rechts en vuur).

De verschijning van de eerste videogameconsole kwam met Atari, toen ze besloten om een ​​joystick aan te bieden samen met de de facto paddle-controller (Pong) met zijn Atari 2600 Video Computersysteem (VCS).

Nintendo Entertainment System: 1985

De door Nintendo ontworpen controller was het sluitstuk tussen klassieke en moderne videogamecontrollers. Deze controller heeft de tand des tijds doorstaan, aangezien het ontwerp zelfs vandaag de dag grotendeels hetzelfde is. De controller had in het midden twee knoppen (Start en Select), aan de rechterkant waren de A- en B-knoppen en aan de linkerkant was de directionele pad.

De nieuwe innovatie was dat spelers nu ook naar de diagonaal konden gaan door tegelijkertijd op twee aangrenzende knoppen te drukken. Nintendo-controllers hebben de toekomstige makers van videogames geïnspireerd om de consoles nog meer aan te passen en te verbeteren.

Moderne controllers voor videogames

Alle hedendaagse controllers hebben de directionele pad en de joystick gecombineerd in één controller. Hoewel elke controller zijn unieke knopplaatsing heeft, zijn de meeste moderne controllers afstammelingen van de Sony PlayStation DualShock Controller die is voorzien van twee joysticks, verschillende knoppen en een directionele pad.

De reis van controllers voor videogames was een fascinerende, beginnend bij de eenvoud van Spacewar tot nu controllers die alle functies hebben die een gamer nodig heeft. Elke keer dat je een game speelt met een controller, zoals Fifa 21 en Witcher 3 naar online blackjack, ken je nu een deel van de geschiedenis van de videogamecontroller. En wie weet wat de toekomst in petto heeft voor deze controllers.

Bioscoop

#UNIC - Overleven van bioscopen op het spel

gepubliceerd

on

De International Union of Cinemas (UNIC), de organisatie die handelsverenigingen en exploitanten van bioscopen in 38 Europese gebieden vertegenwoordigt, heeft de volgende verklaring afgegeven:

`` Nu Europese bioscoopexploitanten eindelijk uit een periode van verlengde sluiting als gevolg van de COVID-19-uitbraak komen en hard werken om het publiek terug te verwelkomen, moet de focus van de hele industrie liggen op het verzekeren dat herstel kan plaatsvinden en dat het publiek terugkeert om te genieten van het unieke ervaring met het bekijken van films op het grote scherm.

"Hoewel velen aan de distributiekant hebben aangegeven dat 'we dit allemaal samen doen', maken recente gebeurtenissen duidelijker dan ooit dat dit sentiment zowel door daden als door woorden moet worden ondersteund.

"Concreet moet nieuwe inhoud eerst in bioscopen worden uitgebracht en een belangrijk theatraal venster waarnemen, beide elementen zijn essentieel voor het voortbestaan ​​en de gezondheid van elk onderdeel van de Europese (en zelfs mondiale) filmindustrie.

"Een 'cinema first'-strategie voor filmreleases - vergezeld van een aanzienlijke periode van theatrale exclusiviteit - is een bewezen bedrijfsmodel en cruciaal om ervoor te zorgen dat het publiek kan genieten van een breed scala aan films. Dit systeem vormde de basis voor een recordbrekende 2019, met 1.34 miljard opnames en € 8.7 miljard verdiend aan de kassa in Europa alleen.

"De hele sector staat voor ongekende uitdagingen. Meer dan ooit moeten beslissingen in de hele industrie vanuit een langetermijnperspectief worden genomen. Als onze studiopartners bioscopen verplichten om te wachten tot de sector uit de crisis in de VS komt voordat ze nieuwe inhoud leveren, het zal voor veel Europese bioscopen en hun toegewijde personeelsbestand te laat blijken.

"Iedereen die afhankelijk is van het succes van de filmindustrie, moet zich ertoe verbinden de toekomstige gezondheid van de hele sector te waarborgen. Door dit te doen, zullen ze ervoor zorgen dat de bredere filmindustrie en Europese bioscopen - van onafhankelijke films met één scherm tot art-houses en multiplexen - zal sterker en veerkrachtiger dan ooit herstellen en van deze crisis terugkeren. "

Over UNIC

De Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) vertegenwoordigt de belangen van brancheorganisaties en bioscoopexploitanten in 38 landen in Europa en aangrenzende regio's.

Verder lezen

coronavirus

#Cineworld is van plan begin juli alle theaters te heropenen

gepubliceerd

on

De Britse bioscoopexploitant Cineworld Group Plc (CINE.L) zei dinsdag (16 juni) dat sommige van de theaters in de laatste week van juni zouden heropenen en verwachtten dat ze allemaal tegen juli zouden worden heropend met verbeterde sanitaire procedures op alle locaties, schrijft Tanishaa Nadkar.

Het bedrijf, dat vorige week zijn deal van $ 1.65 miljard heeft verlaten om het Canadese Cineplex (CGX.TO) te kopen, verwacht op 10 juli opnieuw te openen in de Verenigde Staten en het VK. Aandelen in het bedrijf, die tot nu toe met ongeveer 64% zijn gedaald in de jaar werden 10% hoger gezien, volgens premarketindicatoren. Cineworld, dat zijn theaters had gesloten vanwege door coronavirus geleide beperkingen, zei dat het zijn boekingssysteem had bijgewerkt om sociale afstand in de auditoria te waarborgen, samen met filmschema's aan te passen om wachtrijen te beheren en de drukte in lobby's te vermijden.

Cineworld, dat wereldwijd ongeveer 9,500 schermen beheert, met meer dan 7,000 in de Verenigde Staten, heeft vorige maand ook $ 110 miljoen extra geleend van kredietverstrekkers en een ontheffing van leningsconvenanten om lockdowns te overleven. De thriller van regisseur Christopher Nolan leerstelling debuteert in de bioscopen op 31 juli, de eerste nieuwe blockbuster-release in maanden voor bioscopen die nieuwe films nodig hebben om het publiek na de sluitingen te lokken.

Verder lezen

coronavirus

VK streeft ernaar sport in de nabije toekomst opnieuw op te starten met een nieuwe taskforce

gepubliceerd

on

Groot-Brittannië bekijkt hoe competitieve sporten in de nabije toekomst achter gesloten deuren kunnen worden hervat, zei minister van Cultuur Oliver Dowden woensdag (20 mei), onder een nieuwe taskforce die onderzoekt hoe de recreatie- en vrijetijdssector kan herstarten, schrijf William James en Andy Bruce.

Dowden zei dat de taskforce "ons zou helpen nadenken over hoe we veilig weer sport kunnen krijgen op een manier die zowel voor clubs, spelers als supporters werkt".

Hij voegde eraan toe dat begeleiding die vorige week werd gepubliceerd over hoe topsporters de training konden hervatten, "de weg zou effenen voor de terugkeer van live sport in de nabije toekomst achter gesloten deuren".

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending