Verbind je met ons

Filmfestivals

Vijf door MEDIA ondersteunde films gehuldigd tijdens het filmfestival van Cannes in 2021

DELEN:

gepubliceerd

on

Vijf door de EU gefinancierde titels zijn bekroond in deze 74e editie van de Cannes Film Festival, die op zaterdag (17 juli) werd afgesloten met een slotceremonie. Titane, door Julia Ducournau, die EU-steun kreeg voor de ontwikkeling ervan, was de grote winnaar van de avond en werd bekroond met de prestigieuze Palm d'Or. Bovendien, Compartiment nr. 6, van Juho Kuosmanen, ontving de Grand Prix. Lam, door Valdimar Jóhannsson en Gebeden voor de gestolenen, van Tatiana Huezo, won prijzen in de categorie 'Un sure consider'. Verder, Olga, door Elie Grappe, werd uitgereikt tijdens de wedstrijd La Semaine de la Critique.

In totaal 17 door MEDIA ondersteunde films streden om prijzen in de editie van het festival van dit jaar in verschillende categorieën, waaronder de officiële competitie, 'Un sure consider', 'Out of competition', 'Cannes Premiere' en 'Special screening', evenals in de parallelle competities van het festival : de veertien dagen van de directeuren en La Semaine de la Critique. In totaal heeft de EU meer dan € 2.1 miljoen geïnvesteerd via de MEDIA onderdeel van de Creative Europe-programma voor de ontwikkeling en internationale distributie van deze zeventien titels. Deze en vele andere producties zullen te zien zijn in het kader van de 30 jaren MEDIA campagne, die de voortdurende steun van de EU aan de audiovisuele industrie in de afgelopen drie decennia viert, waarbij het werk van de industrie, zowel voor als achter de camera, en de werkelijke impact van EU-steun in de sector wordt belicht.

advertentie

Europese Commissie

Commissie lanceert 'CharactHer'-campagne om alle talenten in de film- en media-industrie te versterken

gepubliceerd

on

Bij de Cannes Film Festival, de Commissie is lancering an bewustmakingscampagne gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie in de film- en nieuwsmedia-industrie en op het benadrukken van gendergelijkheid en de rol van vrouwen in de sector. De campagne, getiteld 'KarakterHer', is het eerste initiatief met een duidelijke focus op diversiteit en inclusie gelanceerd in het kader van de Actieplan voor media en audiovisuele media. Waarden en transparantie Vice-president Věra Jourová, zal deelnemen aan het lanceringsevenement en deelnemen aan de paneldiscussie over obstakels waarmee vrouwen in hun loopbaan worden geconfronteerd.

Vice-president Jourová zei: “Terwijl we de pandemie overwinnen, moeten we ervoor zorgen dat vrouwen een centrale plaats innemen in onze herstelinspanningen. Met deze campagne hopen we veel vrouwen te kunnen inspireren zodat Europa al zijn talenten optimaal kan benutten.” Haar openingstoespraak zal beschikbaar zijn CDL Super Session..

Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt, voegde hieraan toe: “Toen we in december het actieplan voor media en audiovisueel materiaal presenteerden, was onze prioriteit heel duidelijk: diversiteit moet voorop staan ​​bij onze inspanningen voor het herstel en de transformatie van de media en de audiovisuele sector. Het bevorderen van inclusie is niet alleen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar een cruciaal onderdeel op onze weg naar een veerkrachtiger en concurrerender industrie.”

advertentie

Het 'CharactHer'-campagne kadert in een bredere beleidsinspanning die gericht is op het versterken van de agenda van de Commissie voor een Unie van gelijkheid via de EU-strategie voor gendergelijkheid. De campagne, uitgevoerd in samenwerking met Collectief 50/50, zal een kickstart geven in het kader van het Filmfestival van Cannes, waar 17 door de EU ondersteunde films strijden om prijzen. In het kader van de Marché du Film van het Filmfestival van Cannes zal de Commissie ook deelnemen aan: verschillende evenementen in het kader van de Creative Europe MEDIA-programma.

Meer informatie is beschikbaar CDL Super Session..

Verder lezen

EU

Twee door de EU gefinancierde films geëerd tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn in 2021

gepubliceerd

on

Twee door de EU gesteunde films werden op de 71e keer bekroond Internationale Filmfestival van Berlijn die vorige week online plaatsvond: de Zilveren Beer voor Beste Regisseur ging naar Dénes Nagy voor 'Natural Light' (Természetes fény) en de Special Jury Award in Encounters ging naar 'Taste' (Vị), door Lê Bảo. Negen door de EU gesteunde films en series waren genomineerd voor prijzen. De EU steunde de ontwikkeling en coproductie van deze titels met een investering van meer dan € 750,000, toegekend via het Creative Europe MEDIA-programma​ In deze eerste fase van het festival werd het Europese filmmarkt, waaronder een editie van de European Film Forum over de toekomst van de audiovisuele sector in Europa. Diverse professionals uit de branche wezen op het belang van meer samenwerking tussen verschillende vakgebieden om verder te innoveren door onder andere bioscopen en nieuwe technologieën samen te brengen, waarbij enkele van de onderwerpen worden weerspiegeld die door de Actieplan voor media en audiovisuele media​ De tweede ronde van het festival van dit jaar, 'De Zomerspecial', vindt plaats in juni 2021, opent de films voor het publiek en organiseert de officiële prijsuitreiking.

advertentie
Verder lezen

EU

Negen door de EU gesteunde films nemen deel aan het Internationale Filmfestival van Berlijn in 2021

gepubliceerd

on

Het 71st Internationale Filmfestival van Berlijn begon op 1 maart, dit jaar in de digitale editie vanwege de coronaviruspandemienegen door de EU gesteunde films en series, waarvan er drie strijden om de hoogste prijs, de Gouden Beer: Geheugenvak door Joana Hadjithomas en Khalil Joreige, Nebenan (naast de deur) door Daniel Brühl, en Természetes fény (natuurlijk licht) door Dénes Nagy. De EU steunde de ontwikkeling en coproductie van deze negen titels met een investering van meer dan € 750 die werd toegekend via het Creative Europe MEDIA-programma​ Het filmfestival Berlinale is gericht op filmprofessionals en media en organiseert de Europese filmmarkt, waar het Creative Europe MEDIA-programma actief is met zowel een virtuele stand als met de European Film Forum​ Het forum dat op 2 maart online zal plaatsvinden, brengt verschillende professionals uit de industrie samen om de toekomstperspectieven voor de audiovisuele sector in Europa te bespreken. De Berlinale loopt tot 5 maart, dan worden de winnende films bekend gemaakt. De tweede ronde van het festival van dit jaar, 'De zomerspecial', vindt plaats in juni 2021 en opent de films voor het publiek en organiseert de officiële prijsuitreiking. Meer informatie is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie
Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending