Verbind je met ons

Onstpanning

Operaster Placido Domingo wordt geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen van wangedrag

DELEN:

gepubliceerd

on

Operaster Placido Domingo is nu het slachtoffer van nieuwe beschuldigingen van seksuele intimidatie door een Spaanse zanger. Dit komt drie jaar nadat soortgelijke claims aanleiding waren voor een verontschuldiging van hem en hij zijn carrière moest stoppen.

Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat meer dan 30 zangers, dansers en muzikanten, evenals stemdocenten en backstagepersoneel, hadden gemeld dat ze de afgelopen drie decennia ongepast gedrag van Domingo (83) hadden gezien of ervaren. Domingo is niet beschuldigd van wangedrag.

Een onbekende Spaanse zanger was de laatste die Domingo beschuldigde. Ze portretteerde hem als een donkere figuur en zei dat Domingo haar vroeg om haar aan te raken in een Spaans theater aan het begin van de 21e eeuw. Ze zei ook dat hij haar bij een andere gelegenheid probeerde te kussen.

Ze vertelde hoe Domingo haar vroeg om haar aan te raken na een repetitie.

"Ik voelde me ziek omdat ik dacht aan wat ik tegen Domingo (Domingo) zou kunnen zeggen, om door te gaan met mijn normale leven. Als ik hem 'nee' zeg, zullen er consequenties zijn. Als ik 'ja' zeg, doe ik dat niet wil er zelfs over nadenken."

Volgens de zangeres is Domingo niet aangegeven bij haar bazen en ook niet bij de autoriteiten.

Ze zei: "Hij zou niet moeten zijn, maar ik ben in de schaduw."

advertentie

Vertegenwoordigers van Domingo reageerden niet op een verzoek om commentaar.

Uit het onderzoek van de American Guild of Musical Artists uit 2020 werd geconcludeerd dat Domingo ongepast had gehandeld.

Domingo verklaarde in een verklaring dat hij de beslissing van vrouwen om zich uit te spreken respecteerde en dat het hem oprecht speet voor de pijn die ze hadden geleden.

Spanje annuleerde plannen om de tenor-gedraaide bariton in openbare theaters uit te voeren na kennis te hebben genomen van deze bevindingen. De geplande opdrachten werden ook geannuleerd door Amerikaanse instellingen, waaronder de San Francisco Opera en de Metropolitan Opera in New York.

Domingo nam ontslag als algemeen directeur van de Los Angeles Opera nadat uit een onderzoek was gebleken dat tien van zijn beschuldigingen 'geloofwaardig' waren.

Geen van deze claims was het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.

Domingo ontkende in een interview met de Spaanse krant El Mundo in januari 2022 iemand lastig te vallen. Hij verklaarde ook dat hij zich veroordeeld voelde door de rechtbank van de publieke opinie omdat hij zich niet uitsprak.

Hij beweerde dat het AGMA-onderzoek onvolledig was en weinig concrete feiten bevatte.

Domingo, die bijna anderhalf jaar afwezig was geweest, keerde in juni terug naar Spanje om op te treden tijdens een liefdadigheidsconcert. Ook in andere landen trad hij op.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending