Verbind je met ons

Bioscoop

European Cinema Night 2021: door de EU ondersteunde films die in heel Europa worden vertoond

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De vierde editie van European Cinema Night begon op 6 december, met vijf dagen gratis vertoning van door de EU ondersteunde films in heel Europa. Bijna 80 bioscopen in 27 landen nemen deel aan deze editie, die tot doel heeft Europese films dichter bij de burger te brengen en tegelijkertijd de rijkdom en diversiteit van de Europese cultuur te vieren. Na het succes van de eerste hybride editie die in 2020 werd georganiseerd, wordt dit initiatief opnieuw georganiseerd door de MEDIA-sectie van het Creative Europe-programma en het netwerk "Europa Cinemas". Alle filmvertoningen zullen plaatsvinden in overeenstemming met de toepasselijke nationale maatregelen met betrekking tot de COVID-19-pandemie. Daartoe bieden sommige bioscopen online vertoningen aan. De vertoningen worden aangevuld met andere activiteiten gericht op het betrekken van het publiek, zoals vraag-en-antwoordsessies met het team, presentaties en debatten. Daarnaast vindt op 34 december de 12e editie van de European Film Prize plaats, waarbij 11 titels die door het MEDIA-programma worden ondersteund, in hybride vorm strijden om prijzen. European Cinema Night en de European Cinema Awards hebben dit jaar een bijzondere betekenis in de context van 30 jaar MEDIA, dat de voortdurende steun van de EU aan de audiovisuele industrie gedurende de afgelopen decennia viert en het werk van de industrie voor en achter de camera belicht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending