Verbind je met ons

Lifestyle

De dood van online dating-stigma

DELEN:

gepubliceerd

on

Lange tijd na de oprichting als industrie werd het idee van online daten gestigmatiseerd. Hoewel degenen die aan de achtervolging deelnamen anders wisten, was de publieke perceptie dat het een dwaze benadering was die tradities onnodig op zijn kop zette. De afgelopen jaren is deze houding echter consequent voldoende uitgedaagd om volledig omver te werpen. Met jongere generaties die zich wenden tot online systemen om partners te ontmoeten, is de omgeving geëvolueerd, dus hoe zijn we hier terechtgekomen?

Voorbereid zijn

Terwijl online daten zeer positieve resultaten kan hebben, zoals alles online, is het het beste om eerst voorbereid te zijn op slechte acteurs. Zoals velen van ons hebben geleerd, kan de online verleende anonimiteit oplichters aandrijven, en zoals vermeld in dit artikel over oplichting door ExpressVPN, de online datingvariant kan vele vormen aannemen. Populaire methoden voor online datingzwendel die in dit artikel worden behandeld, zijn onder meer de oplichting om hulp te vragen, waarbij een persoon intimiteit vervalst om vertrouwen te winnen en het geld van iemand anders te stelen. Een andere populaire methode is om data aan malware te koppelen, om controle te krijgen over iemands apparaten om identificerende of financiële informatie te stelen. Laat dit u echter niet ontmoedigen, want net als bij elk ander onderdeel van de webervaring is het eenvoudig om veilig te blijven als u een proactieve aanpak hanteert.

Vechten voor het traditionele

Het antwoord op de vraag waarom traditionalisten aandringen op oudere vormen van daten, is niet altijd ingewikkeld. Het kan simpelweg voortkomen uit de gedachte dat oudere methoden gelijk staan ​​aan goed, en nieuwe dingen slecht. Dit lijkt misschien een beperkend standpunt, maar zoals de geschiedenis heeft aangetoond met streaming, videogames, eBook-readers en smartphones, is het toch vaak waar. Als opgemerkt door Bentley, vertegenwoordigt nieuw een angst van verlies, een verandering in een wereldbeeld dat moeilijk onder ogen te zien kan zijn. Het verschil vandaag komt voort uit hoe genoeg mensen echt betrokken zijn bij nieuwe systemen, waarbij ervaring langzaamaan een verschuiving dwingt in de lang gekoesterde publieke opinie.

Een stap naar de nieuwe wereld

Wat betreft de populariteit van nieuwe online datingsystemen, moeten we bedenken waarom mensen zich tot deze systemen wenden, en echte statistieken over hoe vaak ze nu worden gebruikt. Het waarom is enigszins eenvoudig, aangezien het moderne leven van volwassenen het altijd lastig heeft gemaakt om mogelijkheden voor dates te vinden. Dit is vooral het geval voor degenen die niet van bars houden of er niet om geven willekeurig anderen te benaderen om erachter te komen of ze interessant of vrijgezel zijn. Op een datingsite of app weet je wat je te wachten staat en heb je een veel groter bereik, wat tijd, moeite, onhandigheid en gekwetste gevoelens bespaart.

Adoptiepercentages van online dates veranderen altijd, zoals vermeld in dit onderzoek door Statista. In een onderzoek van 1995 tot 2017, toen internet van nieuw naar alomtegenwoordig ging, ging het percentage heteroseksuele paren dat elkaar online ontmoette van 2% naar 39%. Met een andere studie van Statista waarin bijna a verdubbeling van de omzet van wereldwijd betaald online dating van 2017 tot 2023, de uitbreiding van dit type verbinding gaat onverminderd door.

Terwijl sociale media en mobiele apps de overhand blijven nemen, was de groei van online daten in deze wereld slechts een kwestie van tijd. Het heeft misschien een paar decennia geduurd om het vroege stigma van zich af te schudden en voet aan de grond te krijgen, maar voor gebruikers van alle leeftijden zijn online datingmethoden al snel een voorkeurskeuze geworden. Er valt op deze manier veel te winnen en weinig te verliezen. Wees niet verbaasd dat deze vorm van contact de komende tien jaar steeds meer de status quo vertegenwoordigt.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending