Verbind je met ons

Filmfestivals

Vijf door MEDIA ondersteunde films gehuldigd tijdens het filmfestival van Cannes in 2021

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Vijf door de EU gefinancierde titels zijn bekroond in deze 74e editie van de Cannes Film Festival, die op zaterdag (17 juli) werd afgesloten met een slotceremonie. Titane, door Julia Ducournau, die EU-steun kreeg voor de ontwikkeling ervan, was de grote winnaar van de avond en werd bekroond met de prestigieuze Palm d'Or. Bovendien, Compartiment nr. 6, van Juho Kuosmanen, ontving de Grand Prix. Lam, door Valdimar Jóhannsson en Gebeden voor de gestolenen, van Tatiana Huezo, won prijzen in de categorie 'Un sure consider'. Verder, Olga, door Elie Grappe, werd uitgereikt tijdens de wedstrijd La Semaine de la Critique.

In totaal 17 door MEDIA ondersteunde films streden om prijzen in de editie van het festival van dit jaar in verschillende categorieën, waaronder de officiële competitie, 'Un sure consider', 'Out of competition', 'Cannes Premiere' en 'Special screening', evenals in de parallelle competities van het festival : de veertien dagen van de directeuren en La Semaine de la Critique. In totaal heeft de EU meer dan € 2.1 miljoen geïnvesteerd via de MEDIA onderdeel van de Creative Europe-programma voor de ontwikkeling en internationale distributie van deze zeventien titels. Deze en vele andere producties zullen te zien zijn in het kader van de 30 jaren MEDIA campagne, die de voortdurende steun van de EU aan de audiovisuele industrie in de afgelopen drie decennia viert, waarbij het werk van de industrie, zowel voor als achter de camera, en de werkelijke impact van EU-steun in de sector wordt belicht.

advertentie

Filmfestivals

San Sebastian Film Festival 2021: vier door de EU ondersteunde films strijden om prijzen

gepubliceerd

on

Vier door de EU gefinancierde films concurreren in de 69e editie van het San Sebastian International Film Festival, die op 17 september begon. Inventaris door Darko Sinko, Gebeden voor de gestolenen door Tatiana Huezo, The Crossing door Florence Miailhe en 107 Moeders van Peter Kerekes doen mee in de categorie Officiële Selectie. De winnaars van het festival van dit jaar worden op 25 september bekend gemaakt tijdens het Festival Closing Gala. De EU ondersteunde deze werken bij hun ontwikkeling, internationale coproductie en distributie via de MEDIA onderdeel van de Creative Europe-programma.

Ze zijn gecoproduceerd door zeer internationale teams, waarbij zowel landen binnen de EU (Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Slovenië en Slowakije) als daarbuiten (Brazilië, Mexico, Qatar en Oekraïne) zijn betrokken. Deze producties zullen ook te zien zijn in de 30 jaren MEDIA campagne, die de voortdurende steun van de EU aan de audiovisuele industrie viert. De campagne, naast het promoten van inhoud, talent en platforms die de afgelopen drie decennia zijn gefinancierd, wordt het functioneren van de industrie achter de schermen en de werkelijke impact van EU-financiering belicht. Het festival organiseert ook een livestreamed-editie van de European Film Forum op 20 september: 'De transformatie van het Europese audiovisuele ecosysteem: naar een meer duurzame en digitale industrie'.

advertentie

Verder lezen

Filmfestivals

Internationaal filmfestival van Venetië: drie door de EU gefinancierde films gehuldigd

gepubliceerd

on

Op zaterdag 78 september zijn de winnaars bekend gemaakt van de 11e editie van het Venice International Film Festival. Drie door de EU gefinancierde films werden gehonoreerd. Il buco van Michelangelo Frammartino, die meedeed aan de Venezia 78-competitie, ontving de speciale juryprijs. Daarnaast ontvingen Peter Kerekes en Ivan Ostrochovský de Orizzonti-prijs voor het beste scenario voor de film 107 Moeders. De jury van Orizzonti eerde Piseth Chhun ook met de prijs voor beste acteur voor zijn rol in Wit gebouw door Kavich Neang.

In totaal waren er zes films die door de Europese Unie werden ondersteund voor deze editie van het festival in verschillende categorieën, met name de competities 'Venezia 78, Orizzonti, Orizzonti Extra en Orizzonti Short Films'. Deze films zijn gecoproduceerd door prestigieuze internationale teams, waarbij EU-landen (Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Slowakije, Zweden en Tsjechië) en daarbuiten (Noorwegen, Cambodja, Congo, Libanon, Qatar, Singapore, Thailand en Oekraïne). In totaal heeft de EU via het MEDIA-onderdeel van het programma Creatief Europa meer dan 290,000 euro geïnvesteerd in de ontwikkeling, internationale coproductie en distributie van deze werken.

Deze titels zullen ook worden gepresenteerd als onderdeel van de campagne "30 Years of MEDIA", waarmee Europa's steun aan de audiovisuele industrie gedurende decennia wordt gevierd, waarbij de prestaties voor en achter de camera worden belicht en de werkelijke impact van de EU wordt belicht. ondersteuning in de sector. In samenwerking met Creative Europe MEDIA organiseerde het festival op 6 september ook een editie van het European Film Forum: 'Achter de schermen van de filmindustrie: voor een innovatieve en veerkrachtige industrie'.

advertentie

Verder lezen

Europese Commissie

Commissie lanceert 'CharactHer'-campagne om alle talenten in de film- en media-industrie te versterken

gepubliceerd

on

Bij de Cannes Film Festival, de Commissie is lancering an bewustmakingscampagne gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie in de film- en nieuwsmedia-industrie en op het benadrukken van gendergelijkheid en de rol van vrouwen in de sector. De campagne, getiteld 'KarakterHer', is het eerste initiatief met een duidelijke focus op diversiteit en inclusie gelanceerd in het kader van de Actieplan voor media en audiovisuele media. Waarden en transparantie Vice-president Věra Jourová, zal deelnemen aan het lanceringsevenement en deelnemen aan de paneldiscussie over obstakels waarmee vrouwen in hun loopbaan worden geconfronteerd.

Vice-president Jourová zei: “Terwijl we de pandemie overwinnen, moeten we ervoor zorgen dat vrouwen een centrale plaats innemen in onze herstelinspanningen. Met deze campagne hopen we veel vrouwen te kunnen inspireren zodat Europa al zijn talenten optimaal kan benutten.” Haar openingstoespraak zal beschikbaar zijn CDL Super Session..

Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt, voegde hieraan toe: “Toen we in december het actieplan voor media en audiovisueel materiaal presenteerden, was onze prioriteit heel duidelijk: diversiteit moet voorop staan ​​bij onze inspanningen voor het herstel en de transformatie van de media en de audiovisuele sector. Het bevorderen van inclusie is niet alleen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar een cruciaal onderdeel op onze weg naar een veerkrachtiger en concurrerender industrie.”

advertentie

Het 'CharactHer'-campagne kadert in een bredere beleidsinspanning die gericht is op het versterken van de agenda van de Commissie voor een Unie van gelijkheid via de EU-strategie voor gendergelijkheid. De campagne, uitgevoerd in samenwerking met Collectief 50/50, zal een kickstart geven in het kader van het Filmfestival van Cannes, waar 17 door de EU ondersteunde films strijden om prijzen. In het kader van de Marché du Film van het Filmfestival van Cannes zal de Commissie ook deelnemen aan: verschillende evenementen in het kader van de Creative Europe MEDIA-programma.

Meer informatie is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie
Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending