Verbind je met ons

Kunst

On the Go: fotowedstrijd om het tempo van het leven in Azië en Europa vast te leggen

DELEN:

gepubliceerd

on

150624_ASEF_OTG_v05-55-projectpaginaDe Asia-Europe Foundation (ASEF) nodigt beginnende en professionele fotografen uit om deel te nemen On the Go, een fotowedstrijd om de ontwikkelingen in Azië en Europa te laten zien. De wedstrijd, ter ere van de 20th Verjaardag van de Asia-Europe Meeting (ASEM), is momenteel open voor inzendingen. De competitie loopt tot 6 september 2015.

Tot nu toe heeft On the Go meer dan 500 werken ontvangen uit 35 landen. Het thema van de wedstrijd is gebaseerd op het levenstempo in de twee regio's en illustreert momenten waarop Aziaten en Europeanen verschillend en toch zo op elkaar lijken.

De mensen in beide regio's hebben "gemeenschappelijke waarden in relaties, familie en dromen die ze hebben voor de toekomst", aldus mevrouw Gwen LEE, directeur van het Singapore International Photography Festival en een van de juryleden van de wedstrijd. “Het thema On the Go is breed genoeg om alle aspecten van het leven te omvatten, en kan momenten van actie betekenen, of het doel dat individuen of gemeenschappen ertoe aanzet actie te ondernemen, en de maat en het ritme in hun manier van leven suggereren,” voegde ze eraan toe. .

“We leven in een tijd waarin we meer op elkaar lijken dan op verschillen. Luchtvaartreizen, internet en het stroomlijnen van talen hebben Azië en Europa dichter bij elkaar gebracht”, benadrukt fotograaf Stefen Chow, een ander lid van de jury.

De door de jury geselecteerde winnende inzendingen worden beloond met een reis naar Singapore om een ​​artistieke residentie aan het LASALLE College of the Arts te voltooien. De bekroonde werken en een verdere shortlist met foto's zullen op verschillende internationale tentoonstellingen worden tentoongesteld en in een fotoboek worden gepubliceerd. De eerste fototentoonstelling valt samen met de 12e bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de ASEM (ASEM FMM12) op 4 november 2015 in Luxemburg. De tentoonstelling zal ook in andere landen in Azië en Europa worden gehouden. De eerste stop is Singapore, gevolgd door België, en vervolgens Mongolië, waar volgend jaar de twintigste verjaardag van de Asia-Europe Meeting (ASEM) zal worden gevierd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending