Verbind je met ons

EU

EYE 2016: Het succesvolle jongerenevenement van het Parlement keert terug met een tweede editie

DELEN:

gepubliceerd

on

20150618PHT67803_originalEYE is er volgend jaar weer

The European Youth Event (EYE) will return next year and you could be a part of it! #EYE2016 organizers are looking for enthusiastic young people and organizations that want to help shape the event’s programme. Check out the Facebook page for the latest news, including all the information about the previous edition in 2014 and its follow-up phase.

On 20-21 May 2016, the European Parliament in Strasbourg is opening its doors once again to thousands of young Europeans, who will have a unique opportunity to meet and discuss with European decision-makers. As the event’s motto is ‘Together we can make a change’, participants are also encouraged to come up with their own ideas for how to improve Europe.

EYE 2016 zal honderden nieuwe boeiende activiteiten bevatten, zoals debatten, hoorzittingen, workshops, digitale games, allemaal gebaseerd op vijf nieuwe thema's:

  • Oorlog en vrede: Perspectieven voor een vreedzame planeet
  • Apathie of participatie: Agenda voor een levendige democratie
  • Uitsluiting of toegang: Hardhandig optreden tegen jeugdwerkloosheid
  • Stagnatie of innovatie: Tomorrow’s world of work
  • Samenvouwen of succes: Nieuwe wegen voor een duurzaam Europa

De deelnemers, tussen 16 en 30 jaar oud, komen uit de hele EU, maar ook uit kandidaat-lidstaten en nabuurschapslanden. De inschrijving voor deelname opent in oktober, maar jongeren en jongerenorganisaties die willen bijdragen aan het programma kunnen zich nu al aanmelden tot 4 september 2015.

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending