Verbind je met ons

Cinema

Commissaris Oettinger kondigt dialoog met Europeanen filmmakers

DELEN:

gepubliceerd

on

beeldCommissaris voor Digitale Economie en Maatschappij Gunther H. Oettinger ontmoette op het Festival de Cannes verschillende gerenommeerde filmmakers, zoals Michel Hazanavicius en Costa-Gavras, om de initiatieven van de Commissie voor een Digitale interne markt. Zij zullen dit najaar opnieuw bijeenkomen om de inhoud van de voorstellen van de Commissie te bespreken, met name over de vraag hoe een betere circulatie van Europese films in heel Europa kan worden bevorderd.

De commissaris zei: “Het is essentieel voor de Europese Commissie om een ​​sterke dialoog met makers aan te gaan en te onderhouden. In onze Strategie voor de Digitale Eengemaakte Markt hebben we een duidelijke routekaart waarin onze initiatieven voor 2015 en 2016 worden beschreven. De modernisering van de auteursrechtregels is daar een onderdeel van. In september of oktober zullen we opnieuw een ontmoeting hebben met filmmakers om de inhoud van de voorstellen van de Commissie concreet te bespreken.”

Na de gesprekken met filmmakers voegde de commissaris eraan toe: “Het belangrijkste onderwerp van onze gesprekken was de strijd tegen piraterij. Dit zal een essentieel onderdeel zijn van onze toekomstige voorstellen. We hebben ook gesproken over de modernisering van onze audiovisuele regels en hoe we een gelijk speelveld kunnen creëren voor alle actoren in de sector in Europa, of ze nu Europees zijn of niet. ”

Hazanavicius zei: “Wij zijn blij dat er een dialoog op gang is gekomen. Het creëren van een markt is iets dat ons samen kan brengen. Het publiek wil eenvoudiger toegang tot films en werken, de Europese Commissie wil een betere circulatie van werken, en wij willen dat onze films door een zo breed mogelijk publiek worden gezien.”

Zie het perspunt.

Zie ook het opiniestuk van commissaris Oettinger in Le Monde – Placer la diversité culturelle au cœur de l'ère numerique/zijn blog Festival van Cannes: Culturele diversiteit in het hart van het digitale tijdperk (@GOettingerEU).

Strategie voor de digitale eengemaakte markt: (details over copyright: pagina's 7 en 8)

advertentie

Q & A

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending