Verbind je met ons

EU

Pakketreizen: 'Rechten van vakantiegangers worden aanzienlijk versterkt'

DELEN:

gepubliceerd

on

Interview 'De Europese wetgevingsprocedure'Het internet heeft het gemakkelijker gemaakt om online vakanties te boeken, maar het heeft ook een aantal problemen met zich meegebracht. Op 5 mei kwamen het Parlement en de Raad een overeenkomst overeen om de huidige regels te actualiseren, zodat onlinekopers van dergelijke pakketten dezelfde bescherming krijgen als kopers die bij traditionele reisbureaus kopen. Duits EVP-lid Birgit Collin-Langen (pafgebeeld), verantwoordelijk voor het doorsturen van de nieuwe regels door het Parlement, sprak over het verschil dat de wetgeving zal maken.

Hoe zullen de nieuwe regels de rechten van vakantiegangers versterken?
Ze zullen aanzienlijk worden versterkt omdat ze grondige precontractuele informatie zullen ontvangen, het recht op beëindiging in geval van extra prijsverhogingen van meer dan 8% en zullen profiteren van vrijwaringsmaatregelen in geval van onvermijdelijke en buitengewone omstandigheden (in welk geval de organisator de kosten moet dragen). voor voortgezette accommodatie van maximaal drie nachten). Bovendien zal de herziene richtlijn onlineboekingen en nieuwe boekingsmodellen reguleren die niet onder de huidige richtlijn vallen.
Welke gevolgen zullen deze regels volgens u hebben voor de Europese reisindustrie?
De sector zal profiteren van een gelijk speelveld met dezelfde regels voor de interne markt en voor zowel online als offline aanbiedingen.
Wat is het belangrijkste dat het Parlement heeft weten te bereiken in de onderhandelingen met de nationale regeringen?

Het doorklikken onder de definitie van een pakket is het belangrijkste resultaat van het Parlement in de onderhandelingen met de Raad. [Doorklikaankopen zijn wanneer u één element, bijvoorbeeld een vlucht, op één website koopt en vervolgens op een link klikt naar een andere site van een aangesloten bedrijf dat een hotel aanbiedt. Volgens de nieuwe regels moeten deze aanbiedingen worden beschouwd als onderdeel van het oorspronkelijke pakket (als de naam, de betalingsgegevens en het e-mailadres van de reiziger binnen 24 uur na het sluiten van de oorspronkelijke verkoop tussen handelaars worden overgedragen).]

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending