Verbind je met ons

EU

Pasen boodschap van paus Francis

DELEN:

gepubliceerd

on

8175342“Beste broeders en zusters, een vrolijk en heilig Pasen! De Kerk over de hele wereld herhaalt de boodschap van de engel aan de vrouwen: “Wees niet bang! Ik weet dat je op zoek bent naar Jezus die gekruisigd werd. Hij is hier niet; want hij is opgewekt... Kom, kijk naar de plaats waar hij heeft gelegen” (Mt 28:5-6).

“Dit is het hoogtepunt van het Evangelie, het is het Goede Nieuws bij uitstek: Jezus, die gekruisigd werd, is opgestaan! Deze gebeurtenis is de basis van ons geloof en onze hoop. Als Christus niet zou zijn opgewekt, zou het christendom zijn betekenis verliezen; de hele missie van de Kerk zou haar impuls verliezen, want dit is het punt van waaruit zij voor het eerst vertrok en steeds opnieuw begint. De boodschap die christenen aan de wereld brengen is deze: Jezus, de vleesgeworden Liefde, stierf aan het kruis voor onze zonden, maar God de Vader heeft hem opgewekt en hem tot Heer van leven en dood gemaakt. In Jezus heeft de liefde gezegevierd over de haat, de barmhartigheid over de zondigheid, het goede over het kwade, de waarheid over de leugen, het leven over de dood.

“Daarom zeggen wij tegen iedereen: "Kom en zie!" In elke menselijke situatie, gekenmerkt door zwakheid, zonde en dood, is het Goede Nieuws niet slechts een kwestie van woorden, maar een getuigenis van onvoorwaardelijke en trouwe liefde: het gaat over onszelf achterlaten en anderen ontmoeten, dicht bij degenen zijn die verpletterd worden door de problemen van het leven, delen met de behoeftigen, aan de zijde staan ​​van zieken, ouderen en verschoppelingen… "Kom en zie!": Liefde is krachtiger, liefde geeft leven, liefde laat hoop bloeien in de wildernis.

“Met deze vreugdevolle zekerheid in ons hart wenden wij ons vandaag tot U, verrezen Heer!

“Help ons om U te zoeken en te vinden, om te beseffen dat wij een Vader hebben en geen wezen zijn; dat we van je kunnen houden en je kunnen aanbidden.

“Help ons de plaag van de honger te overwinnen, verergerd door conflicten en door de enorme verspilling waarvoor we vaak verantwoordelijk zijn.

“Stel ons in staat de kwetsbaren te beschermen, vooral kinderen, vrouwen en ouderen, die soms worden uitgebuit en in de steek gelaten.

advertentie

“Stel ons in staat te zorgen voor onze broeders en zusters die zijn getroffen door de Ebola-epidemie in Guinee Conakry, Sierra Leone en Liberia, en te zorgen voor degenen die lijden aan zoveel andere ziekten die ook worden verspreid door verwaarlozing en bittere armoede.

“Troost al diegenen die dit Pasen niet met hun dierbaren kunnen vieren omdat ze op onrechtvaardige wijze uit hun genegenheid zijn weggerukt, zoals de vele personen, priesters en leken, die in verschillende delen van de wereld zijn ontvoerd.

“Troost degenen die hun eigen land hebben verlaten om te migreren naar plaatsen die hoop bieden op een betere toekomst en de mogelijkheid om hun leven in waardigheid te leiden en, niet zelden, vrijelijk hun geloof te belijden.

“Wij vragen U, Heer Jezus, om een ​​einde te maken aan alle oorlogen en elk conflict, groot of klein, oud of recent.

“We bidden in het bijzonder voor Syrië, geliefd Syrië, dat al degenen die lijden onder de gevolgen van het conflict de noodzakelijke humanitaire hulp kunnen krijgen en dat geen van beide partijen opnieuw dodelijk geweld zal gebruiken, vooral niet tegen de weerloze burgerbevolking, maar in plaats daarvan moedig zal onderhandelen over de vrede. lang verwacht en veel te laat!

“Jezus, Heer der glorie, wij vragen U om de slachtoffers van broedermoorddaden in Irak te troosten en de hoop te koesteren die is gewekt door de hervatting van de onderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen.

“Wij smeken om een ​​einde aan de conflicten in de Centraal-Afrikaanse Republiek en een einde aan de brutale terroristische aanslagen in delen van Nigeria en de gewelddaden in Zuid-Soedan.

“Wij vragen dat de harten zich richten op verzoening en broederlijke eensgezindheid in Venezuela.

“Door uw wederopstanding, die wij dit jaar vieren samen met de kerken die de Juliaanse kalender volgen, vragen wij u de initiatieven die de vrede in Oekraïne bevorderen te verlichten en te inspireren, zodat alle betrokkenen, met de steun van de internationale gemeenschap, alles in het werk stellen om geweld te voorkomen en, in een geest van eenheid en dialoog, een pad uit te stippelen voor de toekomst van het land. Mogen zij op deze dag als broeders en zusters kunnen verkondigen dat Christus is opgestaan, Khrystos voskres!

“Heer, wij bidden tot U voor alle volkeren van de aarde: U die de dood hebt overwonnen, schenk ons ​​uw leven, schenk ons ​​uw vrede!

“Beste broeders en zusters, vrolijk Pasen!”

https://www.youtube.com/watch?v=lfuAJ18w27k

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending