Verbind je met ons

EU

Paus Franciscus 'bezoek aan Israël: Belangrijke mijlpaal in de verdieping van de betrekkingen met de katholieke kerk

DELEN:

gepubliceerd

on

h_50810674-1Het bezoek van paus Franciscus aan Israël op 25 en 26 mei zal een belangrijke mijlpaal markeren in de verdieping van de relatie tussen de katholieke kerk, Israël en het Joodse volk. De paus zal zondagmiddag aankomen op de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv. Van daaruit zal hij per helikopter rechtstreeks naar Jeruzalem reizen. 

Paus Franciscus kondigde zijn pelgrimstocht naar het Heilige Land op 5 januari 2014 aan door te zeggen: “Het belangrijkste doel van deze pelgrimstocht van gebed is het herdenken van de historische ontmoeting tussen paus Paulus VI en patriarch Athenagoras, die plaatsvond op 5 januari, precies 50 jaar geleden. Vandaag."

Hij zal de vierde paus zijn die naar het Heilige Land komt. In 1965 nam het Tweede Vaticaans Concilie Nostra Aetate ('In onze tijd') aan, een doctrineverklaring die de beschuldiging van moord verwierp, alle vormen van antisemitisme veroordeelde en de duurzaamheid van de geestelijke relatie tussen God en het historische Israël herbevestigde. Maar het zou nog 28 jaar duren voordat het Vaticaan in 1993 de moderne staat Israël zou erkennen en diplomatieke betrekkingen zou aangaan.

Tijdens zijn bezoek op maandag (26 mei) zal paus Franciscus bidden bij de Westelijke Muur in Jeruzalem, een krans leggen bij het graf van Theodor Herzl, de vader van het zionisme, de beweging voor de vestiging van een Joods thuisland in het bijbelse Land van Israël. Israël, en bezoek Yad Vashem, het Holocaustmonument, ontmoet het Opperrabbinaat en de Israëlische president Shimon Peres en houd een besloten ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending