Verbind je met ons

Cinema

Slachtoffers van bestrijdingsmiddelen vertellen hoe 'De dood is in de wei': Filmvertoning, 27 maart Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

IsZ7wN3Po83F6MsqJ2JgTQIaJCNXVkdnX4wFTXbaIL88uBn2tQu8za5cTLDOU8xCQklECJIyJ6VhEoCLUgyL1xInvmvVZn-cTisE=s0-d-e1-ftTer gelegenheid van de 9e editie van Pesticide Action Week nodigen de Health and Environment Alliance (HEAL), Générations Futures, Pesticide Action Network Europe (PAN) en Hiltrud Breyer MEP u uit om deel te nemen aan deze allereerste vertoning van de documentaire De dood is in de wei in Brussel. De film volgt boeren, wijnmakers en andere personen die door het gebruik van pesticiden verschillende vormen van kanker en Parkinson hebben ontwikkeld. Regisseur Eric Guéret wil de stilte binnen de landbouwgemeenschap over de impact van pesticiden op de gezondheid doorbreken.

Bij de vertoning en discussie zullen ook enkele boeren aanwezig zijn die hun persoonlijke verhalen in de film delen. In 2011 richtten ze een vereniging van slachtoffers van pesticiden op, genaamd 'Phyto-Victimes', die een sterke positie heeft verworven in Frankrijk. Degenen die naar Brussel komen, zitten in het bestuur. Dit zijn: President Paul Francois, die met succes de Amerikaanse biotechgigant Monsanto heeft aangeklaagd wegens vergiftiging met een krachtige onkruidverdelger; Caroline Chenet-Lis, vice-president, die haar man verloor aan leukemie; en Jacky Ferrand, wiens zoon stierf aan blaaskanker, waarvan wordt gedacht dat het verband houdt met pesticiden die op wijnstokken worden gebruikt.

Vul het beschikbare formulier in om u voor dit evenement in te schrijven hier.

De Health and Environment Alliance (HEAL) is een toonaangevende Europese non-profitorganisatie die zich bezighoudt met de invloed van het milieu op de gezondheid in de Europese Unie (EU). Onze brede alliantie van meer dan 65 aangesloten organisaties vertegenwoordigt gezondheidswerkers, non-profit zorgverzekeraars, artsen, verpleegkundigen, kanker- en astmagroepen, burgers, vrouwengroepen, jongerengroepen, milieu-ngo's, wetenschappers en onderzoeksinstituten op het gebied van volksgezondheid in heel Europa. Klik hier voor meer informatie.

PAN Europe werkt aan het elimineren van de afhankelijkheid van gevaarlijke pesticiden en aan het ondersteunen van vervanging door duurzame alternatieven. Het brengt 34 ​​consumenten-, volksgezondheids- en milieuorganisaties en vrouwengroepen uit Europa samen. Meer informatie: www.paneurope.info

Pesticide Action Week is een jaarlijks en internationaal evenement, open voor iedereen, met als doel alternatieven voor pesticiden te promoten. Het is geïnitieerd en wordt gecoördineerd door Générations Futures. Meer informatie: www.pesticideactionweek.org

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending