Verbind je met ons

Voorpagina

Het 'resonante hout' van Paneveggio Forest

DELEN:

gepubliceerd

on

val-venegia1

De Italiaanse regio Trentino is een land van bossen, dat 56% van de provincie beslaat.

Naast hun waarde voor het milieu, het landschap en de lokale identiteit zijn deze bossen van fundamenteel belang voor het zuiveren van de lucht, voor de bescherming van steden en gewassen, voor de bergeconomie, voor de biodiversiteit en voor vrijetijdsactiviteiten.

53 verschillende soorten bos en 500 miljoen bomen, meer dan 1000 bomen per hoofd van de bevolking.

De Staatsbossen

In this ‘sea of trees’, there are nine very special islands: the Staatsbossen van PaneveggioSan Martino di Castrozza, Valzanca, Valsorda, Cadino, Monte San Pietro, Monte Bondone, Scanuppia en Campobrun.

The Provincial Agency for State Forests of the Autonomous Province of Trentino manages these woodlands, which stretch out over more than 11,200 hectares and include woods of exceptional silvicultural, natural and historic value, pastures, streams, glaciers and a number of buildings, including mountain huts, barns, rural houses and traditional mountain dairies, ‘malghe’.

advertentie

Staatsbossen van Paneveggio

These natural forests cover 2,793 hectares, and are managed in a traditional way, without neglecting innovations and experimental forestry. The forest is entirely within the Paneveggio/Pale di San Martino Nature Park and it is suitable for recreational, educational and cultural activities as well as for scientific research. The fame of Paneveggio Forest is due to the production, by selecting the best logs of Norway spruce, of a very special kind of wood – the resonant wood.

Resonerend hout

Fijnsparren (picea abies Karst), die hier ongeveer 86% van het gehele bosgebied beslaan, produceren dankzij een langzame en constante groei kleine hoeveelheden resonerend hout, geschikt voor het maken van klankborden voor de beste snaarinstrumenten en piano’s, tot een unieke klimaat en de juiste mix van licht, warmte en vochtigheid.

Since 1700, instrument makers from all over the world have chosen their logs or billets here. Long time with craftsmen’s experience and sensitivity, transform this wood into soundboards for prestigious and refined musical instruments, marked by a rare sought-after timber and beauty.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending