Verbind je met ons

Voorpagina

Cinema Movie Review: A Late Quartet (2012)

DELEN:

gepubliceerd

on

Ben je het beu om de tweede viool te spelen? A-Late-Quartet_02

Door Catherine Feore

De dynamiek van het strijkkwartet is fascinerend en leent zich voor drama. Deze mensen spelen samen, toeren samen en wonen af ​​en toe samen, met voorspelbare resultaten – soms werken ze elkaar op de zenuwen. Gezichten worden witter, ego's borstelen, buigrichtingen verschillen vaak, om een ​​meter van Tennyson te lenen. Eerlijk gezegd: wie kan hen dat kwalijk nemen? Er is een vreemd kwartet dat een verbintenis in de hemel is; de Amadeus wordt vaak als voorbeeld aangehaald, hoewel er wordt gezegd dat ze een vreemde, woeste barney hadden. Dan zijn er de kwartetten waarvan de leden weigeren met elkaar te praten, anders dan via een tussenpersoon, meestal een altviolist. In de film maakt het Fugakwartet de overgang van een perfecte verbintenis naar ziedende wrok, gevolgd door (spoiler opgelet) een wedergeboorte.

De traumatische overgang wordt veroorzaakt door de onthulling dat hun cellist Peter (Christopher Walken) de eerste tekenen van Parkinson begint te vertonen en in de nabije toekomst met pensioen zal moeten gaan. Dit leidt tot een verzoek van de tweede viool Robert (Philip Seymour Hoffman) om in de toekomst af en toe de eerste vioolpartij te spelen. Juliette, de altviolist en vrouw van Robert, sluit een geheime deal met de eerste viool om Robert ervan te overtuigen vast te houden aan de status quo, waardoor een blik met wormen opengaat en volgens Robert wordt bevestigd dat hij niet alleen voorbestemd is om de tweede viool te spelen. het kwartet, maar ook de tweede viool in zijn huwelijk. Er is ook een nogal gecompliceerde relatie tussen de eerste viool en de dochter van Robert en Juliette, en de relatie van de dochter met Peter. Als het een Facebook-relatie zou zijn, zou je zeggen 'het is ingewikkeld'. Maar terwijl het is ingewikkeld, ik heb het nooit ongeloofwaardig gevonden.

advertentie

Deze film doet iets wat Amerikaanse films zelden doen: hij kijkt naar een relatie van 25 jaar later. Er zijn veel parallellen te trekken tussen het vervagende huwelijk van Robert en Juliette en de uitdagingen waarmee het kwartet wordt geconfronteerd. Uiteindelijk komt alles goed. Het herinnert ons eraan dat liefde, vooral liefde die blijft voortduren, zich blijft verdiepen en blijft belonen, maar zoals we allemaal weten zijn relaties nooit een wandeling in het park. Ik had het geluk om naar de film te gaan met twee mensen die veel van muziek afweten, de één een zeer begaafde amateur en een verrassend goed aangepaste tweede viool, de ander een autoriteit op het gebied van compositie. Dus, voor de musical onder jullie: mag ik jullie een gezondheidswaarschuwing geven: deze jongens zijn niet echt muzikanten, het zijn acteurs. Als je een muzikant bent, ben je misschien geschokt door wat ze op hun instrumenten uithalen. Ik was me totaal niet bewust van hun buitensporige vibrato.

De film heeft het predicaat 'high brow' gekregen – dit lijkt te komen omdat het verhaal over een kwartet gaat en dus over 'klassieke' muziek. Ik zal de eerste zijn die de vignetten van de popmuziek verdedigt, door te zeggen dat de ene muzikale vorm 'high brow' is en de andere 'low brow' de essentie mist, ze zijn gewoon anders. Dus waar uw muzikale vooroordelen ook liggen, mag ik voorstellen dat u ze opzij zet en van de film geniet.

105 minuten.

Om de trailer te bekijken, klik hier.

Voor meer kwaliteit film reviews, ga dan naar Picturenose. com

 

newlogo

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending