Verbind je met ons

Voorpagina

Bioscoopfilmrecensie: The Bling Ring (2013)

DELEN:

gepubliceerd

on

de-bling-ring

Bling klinkt niet waar 

By Catherine Feore

Toen mijn vriend Kimmy Kim Kim Kim stelde voor om deze film te kijken, stemde ik toe, omdat ik weinig anders wist dan dat Sofia Coppola is de directeur. Omdat Coppola films maakt die een perspectief innemen dat meestal enigszins afwijkt van de Hollywood-norm, dacht ik dat het misschien interessant zou zijn. ik had gezien Lost in Translation (2003) en hoewel ik er geen hekel aan had, was ik niet zo onder de indruk als veel critici, en ik ben bang dat De Bling Ring (2013) Ik kreeg hetzelfde gevoel, namelijk gewoon een beetje verveeld en ambivalent.

Kortom, de film gaat over een groep jongeren die spullen uit de huizen van beroemdheden pikken. Het begint met een inbraak – om intriges op te bouwen, wordt ons verteld dat het gebaseerd is op een 'echt verhaal'. Net als een goede eerste regel in een roman, dacht ik dat dit het begin was van een geweldig verhaal, maar hoewel de plot veel potentieel heeft, levert het niet helemaal wat op. Ik bleef wachten op nuances, inzichten, wendingen, maar die kwamen nooit.

advertentie

Hoewel ik van de overvallen genoot, verveelde ik me behoorlijk toen het er te veel waren en ze niets aan het verhaal toevoegden. In de latere scènes wordt het filmen van de overvallen in slo-mo gezet en is het erg gestileerd, maar er komt geen einde aan. Met het risico te klinken als de overleden Mary Whitehouse: is het enige punt hiervan om diefstal te verheerlijken? Ik was vooral in de war door het gebruik van een verteltruc die meestal goed werkt, namelijk beginnen op een cruciaal punt in het heden en dan teruggaan om dat heden in context te plaatsen, voordat je naar het einde gaat, zoals in Het is een Wonderful Life (1946). Het enige probleem is dat het punt niet cruciaal is – dus hoewel Coppola duidelijk een trucje van haar vak kent, weet ze niet echt hoe ze het moet gebruiken. Ook de feestscènes worden, net als de overvallen, nogal repetitief.

In één scène zien we een van de 'ringen' die een paar gestolen Rolex-horloges probeert te verkopen aan de eigenaar van een nachtclub, en ik keek uit naar een twist: zouden de horloges een gravure hebben die aangeeft dat ze van Orlando Bloom waren, wat tot een grap leidde? ? Een originele gang van zaken? Maar nogmaals, er is geen levering; hij krijgt gewoon vijfduizend dollar aangeboden voor de horloges. Hoewel ik niet in nauw contact heb gestaan ​​met de criminele klasse, is het voor mij geen verrassing dat wanneer je goederen probeert te bemachtigen die duidelijk van het type gestolen zijn, je een kleine waardevermindering moet verwachten. Is het de bedoeling dat we verrast worden? Zeker de dochter van Francis Ford Coppola, de kracht achter The Godfather (1971), heeft niet geleid dergelijk een beschut leven?

Het leukste deel van de film was de thuisscholing van Leslie Manns moeder Laurie aan haar eigenzinnige kinderen en wijk. Haar lesmethode bestaat uit een Adderall First Thing (gebruikt om ADHD te behandelen), een new age-gebed in een groep en leringen gebaseerd op de bestverkopende serie. zelfhulp boek The Secret, waarvan het centrale uitgangspunt is dat alles mogelijk is. Het lachwekkende moment voor mij was een les over de kenmerken van Angelina Jolie, toen Laurie's cynische kinderen suggereerden dat Jolie's beste eigenschappen misschien wel een knappe echtgenoot en een heet lichaam zijn – tot duidelijke teleurstelling van hun moeder, maar we zien hun punt.

Het acteerwerk is erg goed, maar gaat verloren zonder het echte verhaal dat de film zo duidelijk nodig heeft. Een zeer aangename verrassing was de vertolking van Nikki Moore door Emma Watson, heel ver verwijderd van Hermelien.

De blijvende boodschap van de film is dat bekendheid loont: de Paris Hiltons en Lindsay Lohans van deze wereld verdienen of vergroten hun fortuin door hun bekendheid in plaats van via enig aantoonbaar talent, en de 'Bling Ring' volgt slechts het voorbeeld van hun idolen. Natuurlijk zullen ze wat tijd vrijmaken, maar na deze film zou ik niet verrast zijn door een hernieuwde interesse, exclusieve interviews, boeken en misschien wat tijd op de bank van Oprah. Door de film voelde ik me behoorlijk onverschillig over ze allemaal, maar niet onverschillig genoeg om ze niet te googlen toen ik thuiskwam.

Nadat ik stukjes en beetjes had gelezen, dacht ik zelfs dat dit een geweldig verhaal was dat eigenlijk niet zo goed is verteld als het had moeten zijn. Ik verveel me eigenlijk een beetje, Tunbridge Wells.

90 minuten.


Om de trailer te bekijken, klik hier.

Voor meer kwaliteit film reviews, ga dan naar Picturenose. com

newlogo

 

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending