Verbind je met ons

Kazachstan

Kazachstan en de Verenigde Staten zetten een constructieve dialoog over mensenrechten en democratische hervormingen voort

DELEN:

gepubliceerd

on

De derde bijeenkomst van de jaarlijkse dialoog op hoog niveau over mensenrechten en democratische hervormingen tussen de Republiek Kazachstan en de Verenigde Staten vond plaats in Astana, onder gezamenlijk voorzitterschap van de assistent van de president van de Republiek Kazachstan voor Internationale Zaken Yerzhan Kazykhan en de De Amerikaanse staatssecretaris van Civiele Veiligheid, Democratie en Mensenrechten Uzry Zeya.

Tijdens het evenement bespraken de partijen constructief de interactie tussen Kazachstan en de Verenigde Staten over kwesties van wederzijds belang op het gebied van de mensenrechten. De partijen concentreerden zich op de verdere uitvoering van het politieke hervormingsprogramma van president Kassym-Jomart Tokajev, dat onder meer het uitbreiden van de rechten van personen met een handicap omvat, het bestrijden van mensenhandel, het waarborgen van de vrijheid van vergadering, de vrijheid van meningsuiting, het ondersteunen van de ontwikkeling van de media en het terugvorderen van vermogensbestanddelen. en de strijd tegen corruptie.

De Amerikaanse zijde bevestigde opnieuw haar sterke inzet voor een vruchtbare en betrouwbare samenwerking op basis van wederzijdse belangen en gemeenschappelijke waarden. Vice-minister van Buitenlandse Zaken U. Zeya verklaarde de voortdurende steun van de Verenigde Staten voor de politieke en sociaal-economische hervormingen van de president van de Republiek Kazachstan, K. Tokayev, en benadrukte het belang van een consistente implementatie van het actieplan op het gebied van menselijke rechten en de rechtsstaat, ondertekend door de president van Kazachstan in december vorig jaar.

Bijzondere aandacht werd besteed aan het versterken van het nultolerantiebeleid ten aanzien van geweld tegen vrouwen en kinderen. Vooral de Amerikaanse kant verwelkomde het besluit dat op 15 april van dit jaar werd aangenomen. een wet die de straffen voor huiselijk geweld en geweld tegen kinderen in de Republiek Kazachstan verscherpt.

De partijen bespraken ook kwesties van het bevorderen van de mensenrechten op het niveau van multilaterale en regionale platforms, waaronder samenwerking via de VN-Mensenrechtenraad en de implementatie van initiatieven naar aanleiding van de resultaten van de C5+1-top van vorig jaar in New York.

Als resultaat van de bijeenkomst werd overeenstemming bereikt om de productieve interactie voort te zetten en de volgende bijeenkomst van de Dialoog in 2025 in Washington te houden.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending