Verbind je met ons

Kazachstan

EBRD gaat Kazachstan helpen zijn mijnbouwindustrie te moderniseren en ontwikkelen

DELEN:

gepubliceerd

on


De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) en Kazachstan bundelen hun krachten om de modernisering en ontwikkeling van de nationale mijnbouwsector te ondersteunen. Zij zullen samenwerken aan activiteiten die kunnen bijdragen aan beter bestuur, transparantie en regulering van de sector, in overeenstemming met de beste internationale normen en praktijken.

Het Memorandum of Understanding (MoU), ondertekend door de Kazachse minister van Industrie en Bouw Kanat Sharlapaev en de eerste vicepresident van de EBRD Jürgen Rigterinkzal leiden tot een moderner en geavanceerder systeem en aanpak voor het vastleggen, verwerken en verspreiden van geowetenschappelijke documenten zoals kaarten en gegevens.

Het MoU, waarvan de ondertekening werd bijgewoond door de uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskisis een belangrijk onderdeel van de routekaart voor cruciale grondstoffen tussen de EU en Kazachstan en onderdeel van hun strategische partnerschap. 

In overeenstemming met het MoU zullen de EBWO en Kazachstan ernaar streven de wettelijke en regelgevende kaders van de mijnbouwsector verder te ontwikkelen. De partijen zullen ook werken aan het verbeteren van het vermogen van het ministerie van Industrie en Bouw om sectorregelgeving aan te nemen, te implementeren, te monitoren en te handhaven.

EBRD-eerste vicepresident Jurgen Rigterink zei: “Dit MoU maakt deel uit van de aanpak van de Bank ten aanzien van de verantwoorde exploratie en mijnbouw van kritieke grondstoffen. Het is in overeenstemming met dat van de EBWO mijnbouwstrategie onlangs goedgekeurd door de aandeelhouders.”

De EBRD is van plan de investeringen in de winning van cruciale grondstoffen die essentieel zijn voor de groene transitie te verhogen, in de productie van windturbines, zonnepanelen, lithium-ion- en elektrische autobatterijen, tractiemotoren, warmtepompen en soortgelijke apparatuur. Deze grondstoffen moeten op een milieuverantwoorde, duurzame, veerkrachtige en circulaire manier worden geproduceerd.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending