Verbind je met ons

Kazachstan

De resultaten van Kazachstan in PISA 2022 beoordeeld tijdens de Euraziatische week van de OESO

DELEN:

gepubliceerd

on

De positieve ervaringen van Kazachstan met de implementatie van het OESO-programma voor internationale studentenbeoordeling werden opgemerkt tijdens de rondetafelconferentie getiteld “Lessen uit PISA 2022 voor Eurasia”.

Het evenement vond plaats in Parijs in het kader van de OESO Euraziatische Week – een jaarlijkse bijeenkomst op hoog niveau van landen die deelnemen aan het Euraziatische Competitiviteitsprogramma van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

De lessen uit de deelname van het land aan de PISA 2022-studie werden besproken in het rapport van de minister van Onderwijs van de Republiek Kazachstan, Gani Beisembayev, dat aan de deelnemers aan de bijeenkomst werd gepresenteerd door de permanente afgevaardigde van Kazachstan bij internationale organisaties in Parijs Askar Abdrakhmanov.

Er werd opgemerkt dat de vooruitgang van Kazachstan op het gebied van PISA werd beïnvloed door de introductie van relevante onderwijsinitiatieven die werden geïmplementeerd met de steun van president Kassym-Jomart Tokayev. Het consolideren van de status van leraar, de introductie van bijgewerkte curricula en een breder gebruik van digitale oplossingen in het onderwijsproces werden genoemd als factoren voor de verbetering van de positie van het land in het laatste PISA-onderzoek.

Senior adviseur van het OESO-directoraat voor onderwijs en vaardigheden, Elizabeth Fordham, merkte op dat Kazachstan, ondanks de wereldwijde verslechtering van de PISA-scores tijdens de COVID-19-pandemie, erin slaagde zijn prestaties op het gebied van wiskunde en leesvaardigheid op peil te houden, en opmerkelijke vooruitgang liet zien op het gebied van wetenschapsgerelateerde competenties. Volgens haar kunnen de aanzienlijke ervaringen van Kazachstan met deelname aan PISA en enkele relevante stappen gericht op het verbeteren van het nationale onderwijssysteem interessant en nuttig zijn voor andere landen in Centraal-Azië en de Kaukasus om te bestuderen.

Vertegenwoordigers van Moldavië en Armenië waren andere hoofdsprekers op het evenement.

De OESO is een gerenommeerde intergouvernementele organisatie die bekend staat om het ontwikkelen van diverse beleidsaanbevelingen en normen voor haar lidstaten en partners met betrekking tot economische ontwikkeling, openbaar bestuur en sociale hervormingen, ook op het gebied van onderwijs.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending