Verbind je met ons

Kazachstan

Het Kazachse staatshoofd Kassym-Jomart Tokayev had een ontmoeting met commissaris voor landbouw en plattelandsontwikkeling Janusz Wojciechowski

DELEN:

gepubliceerd

on

In zijn toespraak benadrukte de president van Kazachstan het strategische karakter van samenwerking met de Europese Unie – de belangrijkste handelspartner van Kazachstan.

"Onlangs vond de bijeenkomst tussen Centraal-Azië en de Europese Unie plaats in Kirgizië. De eerste CA-EU-bijeenkomst vond plaats in Astana. De bijeenkomst op hoog niveau moet worden voortgezet om onze inzet en ambitie voor nauwere betrekkingen te tonen. 30 jaar sinds de oprichting van de diplomatieke betrekkingen tussen Kazachstan en de EU zijn begin dit jaar gemarkeerd. Ik geloof dat we een groot potentieel hebben voor de ontwikkeling van wederzijds voordelige samenwerking", aldus de Kazachse president.

Tokayev informeerde de commissaris over de lopende hervormingen in Kazachstan, evenals de transformaties die de ontwikkeling van democratie, bescherming van mensenrechten en de rechtsstaat mogelijk maken.

Hij wees ook op het potentieel van Kazachstan om de samenwerking met de EU in de landbouwsector uit te breiden. Volgens het Kazachse staatshoofd is Kazachstan bereid om de export van graan- en oliegewassen en hoogwaardige biologische voeding te vergroten.

Janusz Wojciechowski van zijn kant sprak zijn dank uit aan de Kazachse president voor de gastvrijheid.

"Gefeliciteerd met het succesvolle Astana International Forum. Uw toespraak was zeer informatief. Ik ben het volledig met u eens dat we de uitdagingen moeten schetsen en een dialoog moeten aangaan om ze aan te pakken. Voedselzekerheid is een van de serieuze uitdagingen op mondiaal niveau", aldus de commissaris. .

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending