Verbind je met ons

Kazachstan

Te midden van wereldwijde uitdagingen zegt de Kazachse president dat de vrijheid en onafhankelijkheid van zijn land onverwoestbaar zijn

DELEN:

gepubliceerd

on

President Kassym-Jomart Tokayev heeft zowel etnische diversiteit als nationale eenheid gevierd in een belangrijke toespraak. Hij vertelde de Volksvergadering van Kazachstan dat "de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van ons land boven alles staan", schrijft politiek redacteur Nick Powell.

De toespraak van president Tokayev tot het orgaan dat alle etnische groepen van Kazachstan verenigt, gaf inzicht in wat hem het vertrouwen gaf om door te gaan met grote constitutionele hervormingen. Hij heeft een politieke transformatie doorgevoerd in de nasleep van binnenlandse onrust en te midden van geopolitieke onrust.

"Het belang van de bescherming van de soevereiniteit en het behoud van de nationale identiteit is toegenomen voor staten", zei hij tegen de Volksvergadering van Kazachstan. Hij benadrukte verder dat de nationale burgerlijke identiteit etnische kenmerken niet verwerpt. "Elke etnische groep in Kazachstan heeft de kans gehad en zal de kans krijgen om zijn eigen tradities, cultuur en taal te ontwikkelen".

De multi-etnische samenstelling van Kazachstan is een gevolg van het Sovjettijdperk, waarin vanuit de hele voormalige USSR en daarbuiten migratie naar Centraal-Azië plaatsvond, waarbij Russisch de communicatietaal tussen verschillende groepen werd. De president besprak hoe Kazachs sinds de onafhankelijkheid steeds belangrijker wordt als staatstaal, nu er in Kazachstan een nieuwe nationale identiteit is gevormd.

"Burgers die de staatstaal niet hebben gestudeerd en deze niet in de vereiste mate spreken, mogen in geen geval op taalkundig gebied worden geschonden", zei hij. Maar hij keek uit naar de wens om Kazachs onder de knie te krijgen en voegde eraan toe dat "kennis van verschillende talen een teken is van ieders cultuur".

Hij zag het spreken van Kazachs als een effectief instrument voor burgerlijke integratie, een indicator van culturele ontwikkeling, maatschappelijke verantwoordelijkheid en uiteindelijk van patriottisme. “Onze mensen begrijpen uit de eerste hand de ware betekenis van eenheid en vrede. Dit zijn blijvende waarden voor alle etnische groepen die moeilijke tijden hebben overleefd en hun toevlucht hebben gevonden in Kazachstan. Onze mensen leven in vrede omdat deze idealen worden erkend en gerespecteerd”.

“Onze samenleving is een unie van vrije en verantwoordelijke burgers verenigd door gemeenschappelijke idealen en waarden. Dit is weer een levendige manifestatie van onze nationale identiteit. Vandaag beschouwen al onze burgers zichzelf als leden van één grote en verenigde Kazachse familie”.

advertentie

“Door grootschalige politieke hervormingen zijn we tot echt pluralisme gekomen”, vervolgde de president. Hij benadrukte dat hoewel het onvermijdelijk is dat er verschillende politieke opvattingen zullen zijn, er geen onenigheid mag zijn over het behoud van de interetnische harmonie.

President Tokayev merkte op dat "alle conflicten en oorlogen in de wereld voortkomen uit nationale arrogantie", hoewel hij diplomatiek vermeed om een ​​actueel voorbeeld te geven. “Vandaag maakt de mensheid moeilijke tijden door, er is een diepe transformatie in de wereld. Er dienen zich nieuwe uitdagingen en bedreigingen op mondiaal niveau aan”.

Hij concludeerde dat “ondanks al deze moeilijkheden, we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Een rechtvaardig Kazachstan wordt voor onze ogen geboren … we zullen ons land veranderen in een onverwoestbare monoliet van vrijheid en onafhankelijkheid”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending