Verbind je met ons

Kazachstan

Borrell bezoekt Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Kassym-Jomart Tokayev verwelkomde Josep Borrell en merkte op dat zijn bezoek aan Astana erg belangrijk is voor het verbeteren van de samenwerking tussen Kazachstan en de EU.

Volgens de president heeft de versterkte partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst tussen Kazachstan en de Europese Unie een nieuwe fase ingeluid in de verdieping van de samenwerking op alle gebieden.

“We verwelkomen contacten op hoog niveau tussen Kazachstan en de EU. In dit verband wil ik de aandacht vestigen op het zeer productieve bezoek van de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, en op mijn gesprekken met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Ik denk dat we veel gemeenschappelijke standpunten hebben bereikt wat onze samenwerking betreft. Ik wil ook positief het memorandum aanbevelen, dat in Egypte is ondertekend door de regering van Kazachstan en Ursula von der Leyen. Dit is een zeer concrete stap voorwaarts in termen van onderlinge samenwerking', aldus het staatshoofd.

Josep Borrell bedankte op zijn beurt Kassym-Jomart Tokayev voor de warme ontvangst en wees op de positieve dynamiek in de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Astana en Brussel.

“Ik ben blij dat de EU en Kazachstan goede partners zijn. We praten over gemeenschappelijke uitdagingen met wederzijds vertrouwen en respect. Mijn bezoek kwam op een zeer gevoelig moment, toen u een serieus hervormingsproces op gang hebt gebracht om het land te transformeren, om het opener, inclusiever en democratischer te maken. Ik wens u veel succes bij deze onderneming”, zei de hoge vertegenwoordiger van de EU.

Tijdens de bijeenkomst bespraken de partijen de vooruitzichten voor een verdere versterking van de economische en investeringsbanden tussen Kazachstan en de Europese Unie.Besluit

Over verdere maatregelen van de Republiek Kazachstan op het gebied van mensenrechtents

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending