Verbind je met ons

Kazachstan

Tentoonstelling over Kazachstan opent in Europees Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

De openingsceremonie van een thematische tentoonstelling gewijd aan het moderne Kazachstan en het historische en culturele erfgoed, het economische en toeristische potentieel ervan werd in een plechtige sfeer georganiseerd in de gebouwen van het Europees Parlement. 

Voorzitters en leden van belangrijke structuren van het Europees Parlement, hoge ambtenaren van de Europese Dienst voor Extern Optreden en de Europese Commissie, evenals buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van internationale organisaties die in de hoofdstad van de EU zijn geaccrediteerd, woonden de openingsceremonie bij. In zijn welkomsttoespraak merkte het hoofd van de missie van de Republiek Kazachstan bij de EU, de heer Margulan Baimukhan, op dat “ons land van oudsher een verbindende brug is geweest tussen Azië en Europa, en mogelijkheden biedt voor handel en interculturele dialoog”. Volgens hem zorgt de ligging van Kazachstan ervoor dat het land een belangrijke rol kan spelen als transport- en logistiek knooppunt van de 'moderne versie van de Zijderoute'. In deze context verwelkomde hij de alomvattende versterking van de veelzijdige betrekkingen tussen Kazachstan en de EU de vooravond van de dertigste verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen hen. 

Sprekend over de interparlementaire samenwerking merkte de Kazachse diplomaat de inhoudelijke dialoog op met de leidende politieke fracties van het Europees Parlement. Zoals bekend hebben leden van de Delegatie van het Europees Parlement voor Samenwerking met Centraal-Azië en Mongolië (DCAS), evenals de Subcommissie Mensenrechten (DROI), in april en augustus 2022 Kazachstan bezocht om een ​​verdere dialoog tot stand te brengen en ontvang actuele informatie over politieke hervormingen die zijn geïnitieerd door president Kassym-Jomart Tokayev. 

De organisator van de tentoonstelling, lid van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken van het Europees Parlement (EMPL), de heer Helmut Geuking, merkte op dat dit evenement leden van het Europees Parlement, werknemers en gasten van het Europees Parlement in staat zal stellen meer te leren over de unieke geschiedenis van Kazachstan. en maak kennis met de tradities en gebruiken van het Kazachse volk. Volgens hem is "Kazachstan een strategisch belangrijke partner van de Europese Unie op het gebied van politiek, economie en handel." Sprekend over de geschiedenis van Kazachstan merkte hij op dat "het Kazachse volk op zijn historische pad met veel beproevingen te maken kreeg, inclusief de gruwelijke gevolgen van kernproeven op de testlocatie in Semipalatinsk, en het juiste respect voor zichzelf verdient." 

De tentoonstelling in Kazachstan, gelegen in het centrale deel van het hoofdgebouw van het Europees Parlement, vernoemd naar een van de grondleggers van de EU – de Italiaanse politicus Altiero Spinelli, duurt tot 29 september en zal beschikbaar zijn voor 705 Europarlementariërs en ruim 5,000 werknemers. evenals talrijke bezoekers aan het hoofdkantoor van het Europees Parlement in Brussel.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending