Verbind je met ons

Kazachstan

Eurasian Resources Group investeert 230 miljoen dollar in de bouw van de krachtigste windenergiecentrale in Aktobe, Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

Eurasian Resources Group (“ERG” of “The Group”), een toonaangevende producent van gediversifieerde natuurlijke hulpbronnen, kondigt vandaag aan dat het van plan is bijna 110 miljard KZT (ongeveer $ 230 miljoen) te investeren in de bouw van een grote windenergiecentrale in Kazachstan, de land van herkomst. De nieuwe fabriek voor hernieuwbare energie, die in 2024 in gebruik zal worden genomen, zal een capaciteit hebben van maximaal 155 MW, waarmee het de krachtigste fabriek in de regio Aktobe is, en zal naar verwachting de CO2-uitstoot met ongeveer 520,000 ton per jaar verminderen.

Het windturbinepark zal zich uitstrekken over 150 hectare in de buurt van de stad Khromtau in Kazachstan en zal worden gebouwd met behulp van de nieuwste techniek en technologie. Tijdens de bouwfase zullen ongeveer 300 banen worden gecreëerd en de faciliteit zal na ingebruikname 30 vaste banen bieden.

De opgewekte windenergie zal worden gebruikt om de Kazchrome Donskoy GOK-fabriek van ERG, de grootste industriële onderneming in de regio Aktobe, van stroom te voorzien en de groeiende energiebehoeften van de fabriek te dekken, aangezien de productiecapaciteit de komende jaren wordt vergroot. Bovendien zal het windpark energie leveren aan naburige industriële installaties en de Aktobe-regio op grotere schaal, waardoor het gebruik van kolen in Kazachstan wordt verminderd.

Dit wordt het eerste eigen windparkproject van ERG en maakt deel uit van de ambitieuze ESG-strategie en het decarbonisatieprogramma van de Groep. In totaal is ERG van plan om tegen 2030 haar emissies naar lucht met 56%, emissies naar water met 30% en waterverbruik met 33% te verminderen via haar milieu- en energiestrategie.

ERG's voorzitter van de raad van bestuur, dr. Alexander Machkevitch, leden van de raad van bestuur, de heer Patokh Chodiev en de heer Shukhrat Ibragimov, en het lokale regeringshoofd (Akim) van de regio Aktobe, de heer Ondasyn Orazalin, hebben een capsulelegceremonie bijgewoond op de bouwplaats van de windenergiecentrale.

advertentie

Dr. Alexander Machkevitch zei: “President van de Republiek Kazachstan, de heer Kassym-Jomart Tokayev, heeft onlangs aangekondigd dat Kazachstan van plan is om tegen 2060 koolstofneutraliteit te bereiken, en ERG steunt dit initiatief volledig. Deze nieuwe fabriek is een belangrijke stap en ik geloof dat de overgang van Donskoy GOK naar windenergie een groot succes zal zijn, en een succes dat we zullen proberen na te bootsen in de andere faciliteiten van ERG. We hopen dat de bouw van dit windpark als voorbeeld dient voor andere grote ondernemingen in Kazachstan en het land dichter bij het ambitieuze doel brengt om een ​​klimaatneutrale staat te worden.”

De krachtige IEC S-klasse turbines die in de windenergiecentrale worden gebruikt, kunnen elektriciteit opwekken in verschillende weersomstandigheden en met windsnelheden van 3-25 meter per seconde. Dit zorgt ervoor dat ondanks het extreme landklimaat van West-Kazachstan het nodige vermogen kan worden opgewekt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending