Verbind je met ons

kunstmatige intelligentie

's Werelds eerste “AI MP” die zich kandidaat stelt voor de Britse algemene verkiezingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Bij de Britse algemene verkiezingen van dit jaar is er minstens één zeer ongebruikelijke kandidaat die zich kandidaat stelt voor een ambt….. “AI Steve.” Indien verkozen, zou het de eerste gekozen AI-politicus ter wereld zijn.

“SmarterUK” is een nieuwe, door AI aangedreven politieke partij in Groot-Brittannië die AI Steve heeft voorgesteld als kandidaat om volgende week mee te doen aan de algemene verkiezingen voor het parlementslid voor Brighton Pavilion.

De oprichter van SmarterUK, zakenman Steve Endacott, vertelde deze site: “SmarterUK wil politici opnieuw verbinden met hun kiezers door gebruik te maken van moderne technologie om wat ik noem beleid voor het volk, door het volk te creëren.” 

“We hebben AI Steve gecreëerd om dit doel te bereiken met behulp van het revolutionaire nieuwe AI Voice-platform 'Neural Voice.'

“AI Steve is beter verbonden met zijn kiezers dan traditionele parlementsleden, omdat kiezers 24/7 tot 365 dagen per jaar online toegang tot hem hebben vanuit het comfort van hun huis om bestaand beleid te bespreken en hun mening te geven over het beleid dat AI Steve graag zou willen adopteren. ”

Endacott voegde hieraan toe: “Mensen zijn tijdens hun eerste gesprek met AI Steve verbaasd over hoe gemoedelijk en menselijk hij klinkt, met responstijden van 0.36 seconden, waardoor hij net zo snel is als mensen – en veel sneller dan de meeste politici”.

advertentie

Hoewel het verkiezingsstrategieteam van SmarterUK het oorspronkelijke beleid van AI Steve heeft opgesteld, zal dit, zegt Endacott, worden uitgebreid door een team van 5,000 lokale 'makers' te creëren die met AI Steve zullen chatten om voorgesteld beleid voor adoptie te creëren. 

Alle gesprekken worden getranscribeerd en gegroepeerd in de ideeëndatabase van SmarterUK voordat ze worden vertaald in beleid met behulp van ChatGPT.

Over alle beleidsmaatregelen wordt vervolgens gestemd door 5,000 ‘validators’, die ze een score geven op een schaal van 1 tot 10 om ervoor te zorgen dat alleen ‘verstandig beleid met bredere steun van de gemeenschap’ wordt aangenomen. Validatoren dicteren ook op welke manier hun parlementslid moet stemmen in belangrijke Britse parlementaire debatten.

Het concept van AI Steve is bedacht door Endacott, een ondernemer uit Sussex, die uitlegde: “Nu ik naar de universiteit in Brighton ben gegaan en een bedrijf in de stad heb opgebouwd, voel ik een diepe gehechtheid en politieke verbondenheid met Brighton die eenvoudigweg niet past bij een gebied dat kan een radicaal als George Galloway als parlementslid selecteren.

“Hoewel ik doordeweeks vanuit mijn huis in Brighton het Parlement kon bijwonen, had ik het gevoel dat ik niet genoeg tijd zou hebben voor regelmatige interactie met mijn kiezers als ik in Brighton and Hove zou staan. 

“Daarom heb ik mij tot het Neural Voice-team gewend om mij te helpen dit probleem op te lossen.”

Neural Voice is een nieuw AI-platform dat, zegt hij, “AI-taalmodellen in een diepe en unieke laag van personalisatie verpakt.”

Hierdoor kan de gebruiker zijn eigen stem, regelset en interne kennisdatabase creëren waarnaar altijd wordt verwezen voordat de back-up wordt gesorteerd op basis van de kennis van internet met behulp van tools als ChatGPT. 

Jeremy Smith, de CEO van Neural Voice, zei: “Hoe vaak hebben we zenuwachtige parlementsleden gezien zonder dat ze de noodzakelijke feiten binnen handbereik hadden? Het moet nog bewezen worden of AI Steve slimmer is dan de meeste parlementsleden, maar ik kan garanderen dat hij alle feiten en wereldgebeurtenissen beter begrijpt”.

SmarterUK hoopt ook dat AI Steve schandaalbestendig zal zijn. Hij mag niet vloeken, mag assistenten niet op ongepaste wijze aanraken en kan niet drinken, waardoor hij minder snel politiek incorrecte opmerkingen maakt. 

Endacott waarschuwde echter: “De technologie staat nog in de kinderschoenen, en ik ben er zeker van dat sommige mensen het “punt” zullen missen en al hun tijd zullen besteden aan het proberen het te laten struikelen.

“Persoonlijk vind ik het briljant en ik kijk uit naar de verbinding die het zal opbouwen met potentiële kiezers”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending