Verbind je met ons

vaccin-technologie

Oekraïne: Commissie schenkt Mpox-vaccins om kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Autoriteit voor paraatheid en reactie op noodsituaties van de Commissie (HERA) heeft 10,000 injectieflacons Mpox-vaccin van Bavarian Nordic aan Oekraïne gedoneerd.

De Commissie en Oekraïne ondertekenden een overeenkomst associëren Oekraïne naar de EU4Gezondheid programma in juli 2022. Oekraïne komt daarom in aanmerking voor steun van HERA voor de tweede ronde van Mpox-donaties, naast 27 andere ontvangende landen. De Commissie blijft erop gericht te voorkomen dat Mpox endemisch wordt in Europa, zoals afgelopen november uiteengezet in een gezamenlijke verklaring door commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides en regionaal directeur van de WHO voor Europa dr. Hans Kluge.

Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides zei: “Een jaar lang heeft de meedogenloze oorlog van Rusland in Oekraïne ziekenhuizen en medische instellingen elke dag verwoest, mensen in gevaar gebracht en patiënten geen behandeling gegeven. Gezondheid mag nooit een doelwit van oorlog zijn. We hebben hand in hand gewerkt om cruciale, levensreddende behandelingen te bieden aan bijna 2,000 Oekraïense patiënten die geëvacueerd zijn naar de EU en EER, en ondersteuning te bieden met geestelijke gezondheidszorg en psychologische hulp. Dankzij onze versterkte gezondheidssamenwerking met Oekraïne kunnen we verdere ondersteuning bieden door middel van financiering van EU4Health, waaronder vandaag een donatie van 10,000 injectieflacons met Mpox-vaccins. De steun van de Commissie aan Oekraïne en het Oekraïense volk blijft onwrikbaar.”

De Oekraïense minister van Volksgezondheid, Viktor Liashko, zei: “Oekraïne sluit zich aan bij de wereldwijde strategie om de verspreiding van Mpox te voorkomen. Het ministerie van Volksgezondheid blijft mensen beschermen tegen ziekten die door vaccinatie kunnen worden voorkomen. Deze levering van het vaccin is bedoeld om gezondheidswerkers en kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen. Ik ben onze partners van de Europese Unie dankbaar voor hun voortdurende steun aan het Oekraïense gezondheidszorgsysteem.”

Met de overeenkomst Door Oekraïne te associëren met het EU4Health-programma, kunnen de Oekraïense gezondheidsautoriteiten en de bredere gezondheidsgemeenschap ten volle profiteren van de financieringsmogelijkheden in het kader van het programma, op gelijke voorwaarden als hun tegenhangers uit de EU-lidstaten, Noorwegen en IJsland. Het EU4Health-programma pakt onmiddellijke gevechtsgerelateerde schade aan de gezondheid en gezondheidsstelsels aan en financiert Oekraïense openbare en particuliere projecten die helpen bij de wederopbouw van Oekraïne na de oorlog.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending