Verbind je met ons

coronavirus

EU begint realtime beoordeling van Sanofi-GSK COVID-19-vaccin

DELEN:

gepubliceerd

on

Een Sanofi-logo is te zien tijdens de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf in Parijs, Frankrijk, 6 februari 2020. REUTERS/Benoit Tessier
Een GlaxoSmithKline (GSK)-logo is te zien in het GSK-onderzoekscentrum in Stevenage, Groot-Brittannië, 26 november 2019. REUTERS/Peter Nicholls

De Europese geneesmiddelenregulator zei dinsdag (20 juli) dat het was begonnen met een realtime beoordeling van het COVID-19-vaccin dat is ontwikkeld door de Franse geneesmiddelenfabrikant Sanofi. (SASY.PA) en het Britse GlaxoSmithKline (GSK.L), de vijfde opname die momenteel onder zo'n beoordeling valt, schrijf Pushkala Aripaka in Bengaluru en Matthias Blamont in Parijs, Reuters.

Het besluit om de “rolling review” van het vaccin, Vidprevtyn, te starten, was gebaseerd op voorlopige resultaten van laboratoriumstudies en klinische onderzoeken in een vroeg stadium bij volwassenen, aldus het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). zei.

Wereldwijde tests in een laat stadium voor het op eiwitten gebaseerde kandidaat-vaccin tegen het coronavirus begonnen in mei.

Sanofi en GSK hopen tegen eind 2021 goedkeuring te krijgen, nadat uit de eerste resultaten bleek dat het vaccin een robuuste immuunrespons produceert. Lees verder

“EMA zal beoordelen of Vidprevtyn voldoet aan de gebruikelijke EU-normen voor effectiviteit, veiligheid en kwaliteit”, zei de toezichthouder, zonder details te geven over de gegevens die het tot nu toe heeft ontvangen en een verwachte tijdlijn voor goedkeuring.

De doorlopende beoordelingen van het EMA zijn bedoeld om het goedkeuringsproces te versnellen door onderzoekers in staat te stellen hun bevindingen in realtime in te dienen voordat de definitieve onderzoeksgegevens beschikbaar zijn.

Sanofi zei dat andere voortschrijdende beoordelingen van zijn vaccin ook op het punt stonden te beginnen in Groot-Brittannië, Canada en Singapore, evenals bij de Wereldgezondheidsorganisatie.

advertentie

Vidprevtyn gebruikt dezelfde technologie als een van Sanofi's seizoensgriepvaccins. Het zal worden gekoppeld aan een adjuvans, een stof die als booster voor de injectie fungeert, gemaakt door GSK.

Andere kandidaat-vaccins tegen COVID-19 in de doorlopende beoordeling van de EU zijn die van CureVac (5CV.DE), Novavax (NVAX.O), Sinovac (SVA.O) en de Russische Spoetnik V.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending