Verbind je met ons

coronavirus

Commissie keurt Italiaanse regeling van 129 miljoen euro goed ter ondersteuning van de toeristische sector in de context van de coronaviruspandemie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft een Italiaanse regeling ter waarde van 129 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van de toeristische sector in de context van de coronaviruspandemie. De maatregel werd goedgekeurd in het kader van de staatssteun Tijdelijk kader. De regeling bestaat uit (i) beperkte steunbedragen in de vorm van een belastingkrediet voor leasebetalingen in verband met toeristische activiteiten die verschuldigd zijn voor de periode van januari tot maart 2022; en (ii) steun in de vorm van steun voor ongedekte vaste kosten.

Om in aanmerking te komen, moeten toeristische bedrijven een omzetdaling hebben gehad van ten minste 50% tijdens de in aanmerking komende maanden, vergeleken met de overeenkomstige periode in 2019. De belastingvermindering dekt tot 60% van de huurbetalingen met betrekking tot de relevante activiteiten. De Commissie heeft vastgesteld dat de Italiaanse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling. Met name als het gaat om beperkte steunbedragen, zal de overheidssteun niet hoger zijn dan 2.3 miljoen euro per begunstigde.

Als het gaat om steun voor ongedekte vaste kosten, zal de steun niet meer bedragen dan 12 miljoen euro per bedrijf. Bovendien zal de overheidssteun uiterlijk op 30 juni 2022 worden verleend. De Commissie heeft daarom geconcludeerd dat de maatregel noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring in de economie van een lidstaat op te heffen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3( b) VWEU en de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling.

Op basis hiervan heeft de Commissie de maatregel goedgekeurd in het kader van de EU-staatssteunregels. Meer informatie over het tijdelijke kader en andere acties van de Commissie om de economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus aan te pakken, is te vinden hier. De niet-vertrouwelijke versie van de beslissing zal onder het nummer SA.102105 in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website zodra vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending