Verbind je met ons

coronavirus

EPP roept op tot veiligere, snellere en efficiëntere goedkeuring van vaccins

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De EVP-Fractie wil dat de Europese Unie een echte gezondheidsunie wordt met meer gezondheidsbevoegdheden. Daartoe stemt de EVP-Fractie vandaag voor meer middelen voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) om tekorten aan kritieke medicijnen en medische hulpmiddelen te voorkomen. Bovendien zullen klinische proeven transparanter worden gemaakt, zodat de EMA geneesmiddelen, waaronder vaccins, sneller kan goedkeuren, zonder de veiligheid ervan in het gedrang te brengen.

“De COVID-pandemie heeft ons laten zien dat zelfs zoiets ingewikkelds als het ontwikkelen en goedkeuren van een vaccin in relatief korte tijd mogelijk is, als onze wetenschappers hun best kunnen doen. Dit is de reden waarom de EVP-Fractie aandrong op de zogenaamde rollende review, een proces waarbij gegevens worden beoordeeld zodra deze beschikbaar komen uit lopende onderzoeken, om een ​​standaard werkinstrument in de EMA te worden. We moeten putten uit een positieve ervaring met de COVID-pandemie, wanneer deze manier van werken succesvol is gebleken. We willen dat de EMA om klinische proeven in de toekomst beter te coördineren", zei Cristian Silviu Bușoi, Europarlementariër, de onderhandelaar van de EVP-Fractie over de nieuwe wet.

"We kunnen niet terug naar de dingen zoals ze waren in het verleden. De EMA moet bevoegdheden en financiering krijgen om deze werkwijze in de toekomst voor alle geneesmiddelen toe te passen, ook als er geen gezondheidscrisis is", voegde hij eraan toe.

"We moeten er ook voor zorgen dat Europese ziekenhuizen nooit medisch stil komen te staan ​​omdat ze geen levensreddende medicijnen zoals antibiotica meer hebben vanwege een gebrek aan cruciale ingrediënten die in India of China worden geproduceerd. De gezondheid van Europese burgers moet altijd onze eerste prioriteit zijn. Dat daarom hebben we een sterkere en beter voorbereide EMA nodig", zegt Peter Liese, Europarlementariër, woordvoerder voor gezondheid van de EVP-Fractie.

Het Europees Parlement zal naar verwachting een akkoord bevestigen dat vanmiddag tussen de lidstaten en het Europees Parlement over de wet in oktober vorig jaar is bereikt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending